„ТЕХ ХЪБ ЗА СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“ ПОД ПАТРОНАЖА НА ЕВРОКОМИСАР МАРИЯ ГАБРИЕЛ

 10 април  865

„ТЕХ ХЪБ ЗА СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“ ПОД ПАТРОНАЖА НА ЕВРОКОМИСАР МАРИЯ ГАБРИЕЛ

66 младежи ще участват пряко в инициативата, а над 2000 ще бъдат информирани за възможностите на социалното предприемачество в ИТ сектора.

София домакинства „ТЕХ ХЪБ ЗА СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“ - иновативен проект в подкрепа на стратегическата цел на Национална програма за младежта (2016-2020), Министерство на младежта и спорта - „Създаване на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за качествена професионална реализация на младите хора в България“, като насърчава предприемаческото мислене на млади хора с различен бекграунд между 15 и 29 г. чрез конвергенция между мисията на социалния бизнес и хоризонтите, които предоставят технологичните и комуникационни иновации.

Еврокомисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта - Мария Габриел, ще участва лично и ще награди в рамките на нарочна Церемония - най-добрите и перспективни младежки концепции за стартиращи социални високотехнологични предприятия на 25 април 2020 г., избрани в сбор от онлайн гласуване и оценка на експертно жури.

Еврокомисарят ще отправи и мотивиращо послание към бъдещите млади предприемачи и ще представи своите приоритети в сектор „Младеж“ и възможностите за подкрепа на младежката креативност и инициативност. 

Проектът, изпълняван от сдружение „Лаборатория за интерактивни и медийни програми“ с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, осигурява усвояването на ключови и усъвършенстващи компетенции от страна на младежите и стимулира тяхната амбиция за икономически просперитет и измерим принос към обществото.

Инициативата вече стартира с онлайн информационна кампания с обхват от над 2000 млади хора и ползва кросмедиен микс (традиционни медии, пресконференции, презентационни срещи в университети, уеб платформа, която ще стартира в края на март 2020 г., дигитален маркетинг в социалните мрежи).

В двете паралелни обучения, които се обединяват във финалните си фази: „Дигитални и комуникационни иновации“ и „Училище за социални предприемачи“, освен от България, ментори и модератори ще бъдат успешни млади предприемачи, влогъри и медия мейкъри от Гърция, Испания и Северна Македония, които ще споделят добри европейски практики в своите страни, свързани с темата на проекта.

Събитията в сферата на неформалното обучение ще се състоят от 17 до 25 април 2020 г. в Националния студентски дом - партньорска организация на проекта.

Експертна подкрепа проектът получи и от Националния център за иновации и дигитални изкуства.

Крайни продукти на инициативата са младежки социални концепции за технологични старт-ъп компании, а най-добрите идеи ще бъдат предложени за подкрепа пред бизнес инкубатори и включени в крауд фъндинг кампании.

Постиженията на проекта ще бъдат мултиплицирани в полза на всички заинтересовани страни чрез свободен онлайн достъп до ресурсите и методологията – уроци за дистанционно обучение и видео дневник, отразяващ образователните модули и официалните събития.

Младежите с интереси в темите на проекта, могат да кандидатстват в предварителната селекция, попълвайки следната форма ТУК 

Краен срок за кандидатстване: 10.04.2020 г.

Клип на проекта  ТУК  

Събития

Back To Top