EURES БЪЛГАРИЯ С НОВ САЙТ

 04 февруари  414

EURES БЪЛГАРИЯ С НОВ САЙТ

На http://eures.bg/index.php?lang=bg вече е достъпна новата интернет страница на EURES мрежата за европейска трудова мобилност в България, която е част от Агенцията по заетостта. За настоящите и бъдещи клиенти са разработени редица нови функции и модерна визия, което на практика означава по-голямо разнообразие от възможности.

На новосъздадения сайт българските и чуждестранните работодатели вече могат да се регистрират сами и отново самостоятелно да публикуват работните си места по предварително зададен формуляр. Администраторите на сайта, след преглед, одобряват или отхвърлят направените регистрации или работни места,  в зависимост от това дали условията на труд съответстват на законодателството на държавата по месторабота.

Търсещите работа лица също се регистрират свободно както досега, но вече имат възможността да създават автобиография в самия сайт и директно да кандидатстват по обявените работни места. В рубриката „Условия на живот и труд” те могат да се запознаят с особеностите на работа в различните държави от EURES мрежата, а при необходимост и да поискат информация от EURES съветниците, чиито координати са публикувани в едноименната рубрика.

Сред новите функции, които предлага страницата, е и възможността процесът по кандидатстване да се извършва в реално време, като работодателят вижда подадените автобиографии по конкретно работно място в профила си в сайта.

Една от новите рубрики на сайта, насочена както към чужденци, така и към български граждани зад граница, желаещи да се завърнат в родината, е „Работа в България”. На нея ще се публикуват актуални възможности за започване на работа в страната, както и полезна практическа информация за условията на живот и труд у нас.

В рубриката „Събития” пък може да бъде получена информация за предстоящи мероприятия, организирани или подкрепени от Агенцията по заетостта и EURES мрежата, като посетители и работодатели вече могат директно да заявят участието си през страницата.

Досегашният сайт на EURES България ще продължи да функционира за известен преходен период и ще бъде достъпен през линк на действащата нова страница.

Информация от ТУК

Новини

Back To Top