ДВУДНЕВЕН СЕМИНАР ЗА НЕФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ПО ПРОЕКТ РАВЕН ШАНС

 03 декември  373

ДВУДНЕВЕН СЕМИНАР ЗА НЕФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ПО ПРОЕКТ РАВЕН ШАНС

От 29 ноември до 01 декември 2019 г. сдружение ”Ямболски младежки информационен център” – Ямбол проведе в «Гранд хотел Севти влас» в град Свети влас втори обучителен модул  за млади хора от  проекта ”Равен шанс”. Той е финансиран по Национална програма за младежта(2016-2020), Подпрограма 2 „Национални младежки инициативи и кампании“, тематична област 2 „Развитие на младежката работа“ с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта.

Двадесет младежи и девойки на възраст до 29 г. от Ямболска област обсъдиха темата за  неформалното образование.  Лекторите Пенка Георгиева и Димитринка Димитрова представиха нови идеи за работа при неформалното образование. Запознаха ги с  възможностите за тяхното финансиране и  реализация и направиха предложения за подобряване на градската средата и активно им участие в обществения живот.

Акцент на семинара беше неформалното образование, ефективното общуване, организиране на срещи, събрания и  различни прояви. Младите хора се научиха да подготвят план за дейностите,  да пишат съобщение и информация за проведено събитие. Дискутираха как да мотивират своите приятели, за да се включат в организацията на инициативи и изпълнението на проекти.

Чрез решаването на конкретни казуси и работа по групи, участниците в семинара научиха повече за работата в екип, за  генериране на идеи, за ефективна организация на проявите.

Обсъдени бяха предизвикателствата и перспективите за активно включване на младите хора от Ямболска област в програми, финансиращи обучение и заетост на младежи, както и ролята на ЯМИЦ за тяхна подкрепа.

Освен занимания, тренинги и обучителни игри младежите и девойките имаха време за разходки и спорт.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top