ТВОЯТА ЕВРОПА, ТВОЕТО МНЕНИЕ“ 2020

 18 ноември  864

ТВОЯТА ЕВРОПА, ТВОЕТО МНЕНИЕ“ 2020

 „Твоята Европа, твоето мнение!“ (YEYS) е годишна младежка проява на Европейския икономически и социален комитет. През 2020 г. тя ще се проведе на 19 и 20 март в Брюксел, а едно българско училище ще бъде избрано за участие в нея. Това може да бъде Вашето училище! Тук ще намерите информация за събитието и как да кандидатствате.

 „Твоята Европа, твоето мнение!“ (YEYS) е годишната младежка проява на ЕИСК. Тя се провежда от 2010 г. насам с цел да свързва младите хора с Европейския съюз. Всяка година ученици на възраст между 16 и 18 години от всички държави членки на ЕС и страните кандидатки отиват в Брюксел за два дни и съвместно изготвят резолюции, които след това се предават на институциите на ЕС. В тези резолюции те изразяват своите идеи, предложения и надежда за бъдещето си като европейски граждани. Всички средни училища в Европа могат да кандидатстват и да изпратят по трима ученици за участие в „Твоята Европа, твоето мнение“.

Ако Вашето училище е среднообразователно от какъвто и да е вид от някоя от 28?те държави членки или петте държави кандидатки, Ви приканваме да изпратите заявление за участие в проявата „Твоята Европа, твоето мнение!“ за 2020 г. Училищата ще бъдат избрани чрез теглене на жребий и победителите ще прекарат два дни в Брюксел. Ако Вашето училище бъде избрано, можете да изпратите трима ученици от предпоследния клас на обучение, придружени от един учител. ЕИСК ще поеме разходите за пътуване и настаняване, както и за храната по време на проявата.

Всички дейности ще се провеждат на английски език.

Крайният срок за подаване на заявления е 18 ноември 2019 г.

За повече информация ТУК

Събития

Back To Top