ДЕТСКА СТАЯ – ДЕЦА СВИРЯТ НА ДЕЦА

 01 октомври  507

ДЕТСКА СТАЯ – ДЕЦА СВИРЯТ НА ДЕЦА

Концерт на малките таланти Константин Башиков, Анжелина Денчева и Клавдия Заимова с участието на Ина Кънчева и Зорница Гетова

Софийска градска художествена галерия ще бъде домакин на камерен концерт в изпълнение на малките пианисти Константин Башиков, Анжелина Денчева и Клавдия Заимова. Концертът е едно от събитията, включени в първото издание на Фестивал КУЛТУРАМА, организиран от фондация „Културни перспективи“.

Специално участие в музикалното събитие ще вземат пианистката Зорница Гетова и оперната певица Ина Кънчева, която ще изпълни произведения от цикъла на Модест Мусоргски – „Детска стая“. Децата ще свирят композиции на четири и шест ръце от Д. Шостакович,  М. Мусоргски, П. И. Чайковски, K. M. фон Вебер и др. известни композитори.

„Направихме този концерт специално и акцентираме на него като едно от най-важните събития в нашата КУЛТУРАМА през тази година. Той е знак и покана за споделяне на радостта от музиката. Искахме да покажем нашите деца в едно изключително занимание-свиренето. Една игра, за която са нужни доста усилия, отдаденост и посвещаване. Талантът не дискутираме, нито даваме заявки за бъдещето, защото пътят е дълъг, а прекалените отговорности понякога ни заставят да го объркаме… Поставяме в центъра на изследването ни желанието на младите артисти да споделят това свое умение и нашата смирена функция да ги подкрепяме и наблюдаваме с любов и търпение. Този концерт определяме като „концерт вкъщи“ или в една детска стая, като форма на изразяване на посоката на мечтите на няколко деца в най-интимен кръг или по-скоро като знак на благодарност, че сме допуснати и въвлечени в тяхното прекрасно ежедневие-музицирането.“, каза Ина Кънчева, инициатор на събитието.

Концертът Детска стая – деца свирят на деца ще се състои на 5 октомври от 11:00 ч. в Софийската градска художествена галерия.

КУЛТУРАМА e нова платформа за сценична изява, която показва пред публика серия от пърформанси в областта на театъра, музиката, визуалните изкуства, танца и литературата. В основата на това първо издание на фестивала през настоящата година стои проектът Национална стипендия „С усилия към звездите“, чиито стипендианти са основните артисти, които ще представят себе си и своите проекти след получената подкрепа, като носители на идеята за свободните артисти, търсещи нови посоки. 

Фестивал КУЛТУРАМА се осъществява от фондация „Културни перспективи“ в партньорство със Софийска градска художествена галерия и с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична Община.

Нашата видео-покана вижте ТУК

За повече информация, моля, отворете прикачените файлове. 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top