ДЕТСКО АТЛЕТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ #BACK2TRACK СЕ ПРОВЕДЕ В НЕДЕЛЯ

 30 септември  404

ДЕТСКО АТЛЕТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ #BACK2TRACK СЕ ПРОВЕДЕ В НЕДЕЛЯ

Проект „Back2Track”, който Асоциация за развитие на българския спорт координира има за цел да анализира различията и приликите, които спортните клубове имат в подхода си към професионалния и масовия спорт, както и в иновативния подход за включване на деца в неравностойно положение в спорт и физическата активност. Проектът търси начини за създаване на практическите умения и знания в участващите организации как да управляват спортни програми за масов спорт, заедно с спортни програми за професионални спортисти.

На 29 септември 2019, в Национална спортна академия «Васил Левски» се проведе детско състезание по лека атлетика, в което взеха участие 100 деца от София, а основен организатор на събитието бе клуб по лека атлетика КЛАСА, който е партньор в проект Back2Track, съфинансиран по програма „Еразъм+“.  През май 2019 България беше домакин на детско състезание по лека атлетика, в което взеха участие над 150 деца от Хърватска и Белгия. През изминалата Европейска седмица на спорта 2019 и в двете партньорски държави се проведоха сходни спортни празници за деца, живеещи в Рийека и Брюксел, в които участниците имаха възможността да бъдат активни.

Проект Back2Track е съфинансиран по програма „Еразъм+“ на Европейския съюз.

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top