ИГРА С НАГРАДИ ЗА МЛАДЕЖИ В КАМПАНИЯ СРЕЩУ ОНЛАЙН ТОРМОЗА

 15 септември  666

ИГРА С НАГРАДИ ЗА МЛАДЕЖИ В КАМПАНИЯ СРЕЩУ ОНЛАЙН ТОРМОЗА

Кампанията #ГероятСиТи на Националния център за безопасен интернет срещу, онлайн тормоза и езика на омразата в интернет продължава с предизвикателство към младите хора на възраст между 14 и 18 години. Под мотото „Не знам какво направи това лято. Разкажи ми!“ кампанията цели младите хора да споделят с по-широк кръг хора за направено добро дело и да го споделят в социалните мрежи в края на лятната ваканция и в началото на учебната година.

Кампанията се реализира от Сдружение „Асоциация Родители“, което е част от Националния център за безопасен интернет, в рамките на проект „Дигитални умения на децата в 21. век“, който се реализира с финансовата подкрепа на Програма Европа на Столична община. Партньори в осъществяването на този проект са Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, 35 СУ „Добри Войников“ и район „Лозенец“ на Столична община.

Предизвикателството към участниците е да споделят свои добри постъпки от лятната ваканция в социалните мрежи като контрапункт на онлайн тормоза и езика на омразата - най-разпространения риск в интернет за децата.

Кампанията „Не знам какво направи това лято. Разкажи ми! #ГероятСиТи“ е насочена към учениците от 6 до 12 клас, които вече са активни в социалните мрежи. В периода 15 август-15 септември всеки от тях ще има възможност да се включи и да участва в томбола с награди, като сподели в Инстаграм или във Фейсбук за извършено от него или някой друг добро дело, с хаштаг #ГероятСиТи към публикацията си.

В рамките на играта участниците публикуват в своя профил или група във Фейсбук и/или Инстаграм, и на страницата на кампанията във Фейсбук Youarethehero (Героят си ти) кратка история за своя добра постъпка или добро дело заедно със снимка или видео, което я онагледява, като се добавя хаштагът на кампанията #ГероятСиТи. Материалите могат да бъдат във формат видео (до 90 сек. или клип, който може да бъде и анимиран или превърната във видео клип презентация) или снимки, които показват/онагледяват ситуацията, с кратък текст, който разказва историята.

Тегленето на жребия за наградите ще се проведе до 10 дни след края на кампанията. 10 участника ще получат неупотребявани таблети Acer Iconia A1-830 16GB. Наградите ще бъдат разпределени чрез теглене на жребий, което ще бъде заснето на видео и публикувано на страницата на кампанията във Фейсбук. Всички участници, спечелили награди, ще бъдат уведомени чрез лично съобщение в съответната социална мрежа, през която са участвали в Играта.

Официалните правила за участие може  ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.
Видеото на кампанията #ГероятСиТи може ДА ВИДИТЕ ТУК.

Информация от ТУК

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top