МЛАДЕЖКА БАНКА – МОНТАНА С АРТ И ЕКО ИЗЛОЖБА

 12 август  515

МЛАДЕЖКА БАНКА – МОНТАНА С АРТ И ЕКО ИЗЛОЖБА

На 9 август 2019 г. Младежка банка – Монтана организира във фоайето на Общинския младежки дом в града, изложба, посветена на проведения този месец Арт и Еко панаир. От 10.00 до 14.00 часа на същия ден всеки посетител имаше възможността да разгледа и да закупи изработени от доброволци към банката картини, вази, моливници, цветя и други предмети. От екипа на Фондация „Северозападен институт за младежки политики“ уточняват, че същите са направени изцяло ръчно като за материали са използвани както природни продукти /листа, шишарки, клони, сухи треви, жълъди, черупки от градински охлюви, камъни/, така и отпадъчни субстанции /пластмасови бутилки, картон, кашони, копирна хартия, тапети, ролки от тоалетна хартия, канап, стъклени буркани и др./.

Мотото на инициативата е свързано с екологията и опазване на околната среда и има за цел да доближи максимално човека до природата. Благодарение на изработените вещи, хората могат да внесат късче от красотата навън в собствените си домове. От екипа на банката споделят, че подобни проекти преследват и други цели, а именно: стимулиране на твoрческите способности и изобретателността на младите хора; оползотворяване на отпадъците (намаляване замърсяването на околната среда); създаване на неповторими (уникални) по своя стил предмети; запознаване с един модерен и нов начин на себеизразяване, превръщане на всеки в творец; създаване на социални контакти между участниците в Арт и Еко панаира с цел обмен на опит и идеи и изграждане на активна младежка общност в Монтана; оползотворяване на свободното време и влагането му в осъществяването на полезни дейности.

От фондацията уточняват, че предстои организирането и провеждането на други арт фестивали и еко инициативи, тъй като опазването на околната среда, културата и изкуството са области, които са изключително важни за развитието на младите хора. Чрез продажбата на предметите бяха набрани средства за финансиране на бъдещи младежки инициативи и проекти. Проектът Младежка банка – Монтана се осъществява с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и с финансовата помощ на фондация „Чарлз Стюарт Мот".

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top