НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „ПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ НА ПЪТЯ“

 01 ноември  1381

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „ПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ НА ПЪТЯ“

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), в партньорство с Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" (ДА БДП), организират  Национален конкурс за плакат на тема „Пази семейството си на пътя“.

Конкурсът е част от Националната кампания, с която 2019 година бе определена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението, под мотото – "Пази семейството си на пътя".

Инициативата е насочена към деца, ученици и студенти от специалностите „Рекламна графика“/“Компютърна графика“, от училищата и университетите по изкуствата от системата на МОН, или с изявени интереси към визуалните изкуства.

Целта на инициативата е чрез изкуството децата и младежите да изразят своето послание за повече внимание и толерантност на пътя, защото всеки човек е важен, и всеки човек е част от живота на някой друг.

Безопасността на пътя зависи от много фактори, но най-вече и от самите нас. Особено необходимо е обществото ни да е единно в стремежа му за пътна безопасност.

Основната темата на конкурса е „Пази семейството си на пътя“, а младите автори ще имат възможност да изразят гледната си точка и в 8 подтеми: опасностите от използване на мобилен телефон; важността от поставяне на обезопасителни колани; да пазим мотоциклетиста; толерантност към велосипедистите; да пазим пешеходците; да намалим скоростта и да пазим децата в автомобила, използвайки специализирани детски столчета.

Финалистите ще бъдат избрани от представители от ДАЗД, ДА БДП и изтъкнати художници. Ще бъде връчено и призово отличие в категорията „Награда на публиката“, за което ще може да се гласува на фейсбук страницата на ДА БДП.

Най-добрите творби ще бъдат представени в изложба, като непосредствено след това ще бъдат поставени на таблата от спирките на градския транспорт, билборд съоръжения на републиканската пътна мрежа, чрез рекламни съоръжения в метрото, отпечатани на флаери и др.

  1. Всяка творба трябва да бъде изпратена по електронен път на e-mail: sacp@sacp.government.bg 
  1. Краен срок за приемане на творбите в електронен вариант  - 01.11.2019 г.;
  2. Срок за отпечатване на електронните варианти от ДАЗД - от 01 до 17.12.2019 г. ;
  3. Представянето на творбите и победителите в конкурса ще бъде обявено на 30.11.2019 на сайта на ДАЗД и на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата";
  4. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени най-късно до 10 декември 2019 г. на сайта на Държавната агенция за закрила на детето.

Повече информация за регламента на Националния конкурс ще намерите в прикачения файл към новината.

Files novina-1040.doc 94.5 KB

За повече информация ТУК 

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top