НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „ПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ НА ПЪТЯ“

 01 ноември  1575

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „ПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ НА ПЪТЯ“

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), в партньорство с Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" (ДА БДП), организират  Национален конкурс за плакат на тема „Пази семейството си на пътя“.

Конкурсът е част от Националната кампания, с която 2019 година бе определена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението, под мотото – "Пази семейството си на пътя".

Инициативата е насочена към деца, ученици и студенти от специалностите „Рекламна графика“/“Компютърна графика“, от училищата и университетите по изкуствата от системата на МОН, или с изявени интереси към визуалните изкуства.

Целта на инициативата е чрез изкуството децата и младежите да изразят своето послание за повече внимание и толерантност на пътя, защото всеки човек е важен, и всеки човек е част от живота на някой друг.

Безопасността на пътя зависи от много фактори, но най-вече и от самите нас. Особено необходимо е обществото ни да е единно в стремежа му за пътна безопасност.

Основната темата на конкурса е „Пази семейството си на пътя“, а младите автори ще имат възможност да изразят гледната си точка и в 8 подтеми: опасностите от използване на мобилен телефон; важността от поставяне на обезопасителни колани; да пазим мотоциклетиста; толерантност към велосипедистите; да пазим пешеходците; да намалим скоростта и да пазим децата в автомобила, използвайки специализирани детски столчета.

Финалистите ще бъдат избрани от представители от ДАЗД, ДА БДП и изтъкнати художници. Ще бъде връчено и призово отличие в категорията „Награда на публиката“, за което ще може да се гласува на фейсбук страницата на ДА БДП.

Най-добрите творби ще бъдат представени в изложба, като непосредствено след това ще бъдат поставени на таблата от спирките на градския транспорт, билборд съоръжения на републиканската пътна мрежа, чрез рекламни съоръжения в метрото, отпечатани на флаери и др.

  1. Всяка творба трябва да бъде изпратена по електронен път на e-mail: sacp@sacp.government.bg 
  1. Краен срок за приемане на творбите в електронен вариант  - 01.11.2019 г.;
  2. Срок за отпечатване на електронните варианти от ДАЗД - от 01 до 17.12.2019 г. ;
  3. Представянето на творбите и победителите в конкурса ще бъде обявено на 30.11.2019 на сайта на ДАЗД и на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата";
  4. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени най-късно до 10 декември 2019 г. на сайта на Държавната агенция за закрила на детето.

Повече информация за регламента на Националния конкурс ще намерите в прикачения файл към новината.

Files novina-1040.doc 94.5 KB

За повече информация ТУК 

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top