ЕК НАБИРА КАНДИДАТУРИ ЗА УЧАСТИЕ В ГОДИШНИТЕ СПОРТНИ НАГРАДИ „#BEINCLUSIVE EU SPORT AWARDS 2019“

 23 юли  721

ЕК НАБИРА КАНДИДАТУРИ ЗА УЧАСТИЕ В ГОДИШНИТЕ СПОРТНИ НАГРАДИ „#BEINCLUSIVE EU SPORT AWARDS 2019“

Във връзка с отбелязването на Европейската седмица на спорта 2019 г. Европейската комисия набира кандидатури за участие в Годишните спортни награди  „ #BeInclusive EU Sport Awards 2019“.

Европейската комисия ще отличи изпълнени проекти в държавите членки на Европейския съюз, които са допринесли в най-голяма степен за преодоляване на бариерите и социалната изолация на хора от уязвими социални групи (млади хора-мигранти, етнически общности, хора с увреждания, деца в риск и др.) чрез включването им в проекти в областта на спорта. Всички проекти ще бъдат оценявани въз основа на приноса им към социалното включване чрез спорт, като трите най-добри ще бъдат наградени с парични премии от 10 000 Евро.

Кандидатстването се извършва директно чрез сайта https://ec.europa.eu/sport/be-inclusive_en#readysetgo, в срок до 12:00 ч. (брюкселско време) на 23 юли 2019 г. Приемат се единствено електронно подадени формуляри за кандидатстване на български език с резюме на английски език или само на английски език (за предпочитане) в обявения срок.

Организациите, който желаят да участват следва да имат EU Login (European Commission Authentication Service account) и да са регистрирани в портала на участниците.  Тримата победители в Годишните спортни награди „ #BeInclusive EU Sport Awards 2019“ ще бъдат обявени на 21 ноември 2019 г. на официална церемония в Брюксел. На церемонията победителите ще имат възможност да представят своите проекти и да получат своята награда от 10 000 евро. Още 6 предварително селектирани проекта ще бъдат отличени с парична награда от по 2 500 евро.

Победителите и финалистите ще бъдат определени въз основа на четири критерия: съответствие, качество, съотношение вложени средства/постигнат ефект и въздействие.

Подробна информация за правилата за участие в Годишните спортни награди  „#BeInclusive EU Sport Awards 2019“, както и насоки за организациите, които нямат до момента регистрация  в портала на участниците е публикувана на сайта https://ec.europa.eu/sport/be-inclusive_en#readysetgo.  

Информация от ТУК

Събития

Back To Top