XXIII МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „ВИТОША“

 12 юли  762

XXIII МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „ВИТОША“

Предстои най-значимото лятно събитие в културния календар на столицата. За двайсет и трета поредна година София ще се превърне в своеобразен домакин на Международен фолклорен фестивал „Витоша“.

Международият фолклорен фестивал „Витоша“ се реализира с подкрепата и благодарение на Столичен общински съвет, Столична община – Дирекция „Култура, Народно читалище „Витоша” и с любезното съдействие на Министерство на културата. Неизменна част и домакин на фестивала от самото му създаване е фолклорен танцов ансамбъл „София – 6“, носител на 6 световни титли от най-големите фолклорни конкурси в света. Посетителите ще могат да се насладят на изпълнението на ансамбъла по време на официалното откриване на фестивала на 17.07.2019 г., в 19:30 ч.

Всяка вечер в периода от 15 до 20 юли 2019 г. професионални и любителски ансамбли от 4 различни континента ще изпълват столицата с магията и красотата на своя фолклор. Посетителите ще имат възможност да се насладят на изпълненията на ансамбли от Египет, Казахстан, Парагвай, Мексико, Перу, Япония, Южна Корея, Испания, Турция и други.

За своята дългогодишна история фестивалът е реализирал над 250 концерта с участието на над 7 000 танцьори от 35 държави и повече от 160 000 посетители. Международен фолклорен фестивал „Витоша“  е награден за най-добър фестивал за 2016 година от международната танцова организация „ФИДАФ“. През същата година, по случай своето юбилейно двадесето издание, фестивалът придобива конкурсен характер.

Концертната програма на Международен фолклорен фестивал „Витоша“, с начало 19:30 ч., ще бъде изпълнена на две основни локации – летните сцени на Национален дворец на културата (НДК) и Народно читалище „Витоша“. На 16.07.2019 г. посетителите ще могат да се насладят на красотата, цветовете и музиката на гостуващите ансамбли и да се заредят с настроение по време на дефилето на групите с начална точка църквата „Св. Неделя“ през пешеходната част на бул. „Витоша“ до лятната сцена на НДК–начало 19:00 ч.

Последвайте ни във Facebook и Instagram.

За всеки, който иска да подкрепи фестивала, да се включи като доброволец или се интересува от потенциални възможности за партньорство, може да ни открие на pr@festivalvitosha.com

Обещаваме едно незабравимо преживяване и Ви очакваме да се забавляваме от 15 до 20 юли 2019 г. „заедно от любов към танца“!

Подробната програма на фестивала е достъпна на официалния сайт на събитието ТУК и ТУК  

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top