КАМПАНИЯ „ЗДРАВО ЛЯТО” СЕ ПРОВЕДЕ В БУРГАС С ВОДЕЩИ ЕНДОКРИНОЛОЗИ

 24 юни  527

КАМПАНИЯ „ЗДРАВО ЛЯТО” СЕ ПРОВЕДЕ В БУРГАС С ВОДЕЩИ ЕНДОКРИНОЛОЗИ

Безплатни консултации организираха за гражданите и гостите на Бургас. AEGEE – София най-голяма европейска студентска организация, с партньорството на Национално сдружение „Младежки глас” и водещи столични ендокринолози организираха здравна кампания под мотото „Здраво лято“. Кампанията е с подкрепата на Община Бургас, компания  Нова Нордиск и Abbott Diabetes Care - RSR EOOD.

Събитието беше в рамките на два дни и прегледите се извършиха от д-р Ивайло Богомилов, д-р Десимира Миронова, д-р Цветомир Герганов и д-р Весела Михнева. Кампанията е част от проект на AEGEE-Sofia за здравословен и активен начин на живот, която продължава вече 2 години. Подобни кампании е имало и в други градове на България, като за първи път в Бургас беше на разположение и специална машина измерваща различни метаболитни показатели включително и метаболитната възраст.

Д-р Богомилов споделя, че метаболитния синдром и затлъстяването са заболявания, които се превръщат в пандемията не само на 21 век, но най -вероятно и на идното столетие. Притеснителен е факта, че тези заболявания вече се срещат все по-често и сред младите хора, а вече и при деца, като те са рисков фактор за развитието на захарен диабет,инфаркт, инсулти други сърдечно-заболявания заболявания.

Прегледите обхванаха измерване нивата на кръвна захар, артериално налягане и съвети за затлъстяване и хранителен режими, както и за активен начин на живот. Необходимите материали за кампанията са осигурени от Нова Нордиск, която е водеща компания в света за производство на инсулин и медикаменти в областта на диабета.

„Организацията на младите провежда вече шест годишна кампания за здравословния начин на живот. Нашите събития  се реализират винаги с помощта на водещи специалисти и осигуряват безплатна консултация по проблеми свързани със здравето. Мотивацията ни е под мотото - с любов към здравето, която е основен двигател в идейната организация на събитията. Следете официалните канали на сдружението, за да се информирате за следващите ни мероприятия” каза Станислав Иванов, зам. председател на Национално Сдружение „Младежки Глас”.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top