ВТОРО ИЗДАНИЕ НА СОФИЙСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛИТЕРАТУРЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ

 28 май  468

ВТОРО ИЗДАНИЕ НА СОФИЙСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛИТЕРАТУРЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ

Второто издание на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе от 28-ми май до 2-ри юни 2019 г. на Мраморно фоайе в Национален дворец на културата в рамките на традиционния столичен Пролетен базар на книгата.

Фестивалът е ориентиран към максимално широка детска аудитория със събития за всички възрастови групи. В неформални срещи децата и младежите ще имат възможността да се запознаят с творчеството на съвременни автори и художници от България и чужбина. 

Фестивалната програма предлага и участие в майсторски клас по творческо писане с авторката Петя Кокудева, среща с илюстраторките на най-популярните издания с приказки на Валери Петров, среща с влогърите Стан и Стефи, среща и разказ на Георги Папакочев за майсторството на ателиерната фотография, първия Book Tag на живо.

Посетителите на Фестивала могат да се насладят на изложбата „Любен Зидаров. Майсторът на детската илюстрация”.

Постановката „Карлсон, който живее на покрива” по Астрид Линдгрен, в изпълнение на Театър "Карлсон", също може да бъде видяна по време на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. 

Достъпът до всички събития на Фестивала е свободен. 

Заявки за групови посещения изпращайте на адрес: m.dimitrova@abk.bg.

Проектът е финансиран от Програма „Култура“ на Столична община.

Организатор: Асоциация „Българска книга“. С медийното партньорство на: Българска национална телевизия. БНТ, БНР Радио София, Аз чета - AzCheta.com, Българска илюстрация/Bulgarian illustration, Детски книги/ Detskiknigi.com, Първите седем, София играе/ sofia.plays.bg, Jasmin.bg, Мама Нинджа.

Програмата на Фестивала и повече информация ТУК

Новини

Back To Top