ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА СТОЛИЧНА ОБЩИНА, НДК И БНР КАНЯТ НА „ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ“

 22 май  489

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА СТОЛИЧНА ОБЩИНА, НДК И БНР КАНЯТ НА „ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ“

На 24 май от 17.00 часа на Лятна сцена НДК ще започне „Празник на буквите”, организиран от Столична община, НДК и Българското национално радио, посветен на Празника на славянската писменост и българската култура.

С това събитие ще бъде открита тържествено новата Лятна сцена НДК. (http://www.ndk.bg/news/lyatna-stsena-ndk-novoto-kulturno-prostranstvo-na-otkrito-v-sofiya-7804-1)

 В "Празника на буквите" ще се включат Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, Джаз формация „София“ със солист Яна Чакалска, Нели Рангелова, Биг Бендът към Национално музикално училище „Любомир Пипков“, Вокална група „Радиодеца“ към БНР, Оркестър за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов.

Организаторите готвят още много изненади за малките и големи зрители по време на "Празника на буквите". За да научите повече за тях, следете събитието във Фейсбук. 

Достъпът до „Празник на буквите” на 24 май е свободен!

* * * * *

Лятна сцена НДК е най-новото пространство за културни изживявания на столицата, което вече привлича утвърдени и начинаещи изпълнители. На 14, 15 и 16 юли Софийска опера и балет ще представи едни от най-добрите си спектакли. Програмата на Лятната сцена ще предложи още концерти на открито, събития за деца, както и кино под звездите.

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top