ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА НИКОЛАЙ ПАВЛОВ ПРИСЪСТВА НА ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ НА 76-ТО ЗАСЕДАНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СТУДЕНТСКИ СЪЮЗ

 08 май  458

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА НИКОЛАЙ ПАВЛОВ ПРИСЪСТВА НА ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ НА 76-ТО ЗАСЕДАНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СТУДЕНТСКИ СЪЮЗ

Николай Павлов, заместник-министър на младежта и спорта, взе участие в официалната церемония по откриване на 76-то заседание на Европейския студентски съюз, което се провежда в София, България. 

Събитието е ключово, тъй като България спечели домакинството на престижния форум в конкуренция с над 100 други държави. Това стана възможно, благодарение на работата на Националното представителство на студентските съвети на Република България (НПСС) под председателството на г-жа Яна Вангелова. Международната среща е подкрепена на най-високо ниво от страна на правителството, като официални изказвания в рамките на откриването направиха министърът на образованието и науката и председателят на Съвета на ректорите. 

Заместник-министър Павлов пожела на председателя на Европейския студентски съюз г-н Адам Гаджек успех на събитието и потвърди политиката за качествено младежко включвана, системно водена от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. 

Европейският студентски съюз е организация, обединяваща над 100 национални студентски представителства в Европа. Обединението защитава правата на студентите и работи за по-качествено висше образование и достъп до услуги. 

Срещата се провежда в периода 07-09 май 2019 г., като домакин на събитието е Софийският университет. 

Новини

Back To Top