БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕТЕНДЕНТ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА МЛАДЕЖКА НАГРАДА „КАРЛ ВЕЛИКИ“ ЗА 2019 Г. Е ПРОЕКТЪТ „EUROPEAN IDENTITY BOOSTER“.

 15 април  517

БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕТЕНДЕНТ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА МЛАДЕЖКА НАГРАДА „КАРЛ ВЕЛИКИ“ ЗА 2019 Г. Е ПРОЕКТЪТ „EUROPEAN IDENTITY BOOSTER“.

Българското жури избра проекта победител измежду 6 кандидатури

Проектът „European Identity Booster“ (Стимулатор на европейската идентичност) ще представя България на общоевропейския конкурс за наградата „Карл Велики“ за младежи за 2019 г. Българското национално жури избра проекта, осъществен от Лорета Бахчеванова, Стефан и Мартин Дойчеви, Хелен Пеева и Теодор Тотев, за национален победител на 12-ото ежегодно издание на наградата. Той представлява мобилно приложение с викторина на европейски теми. Основната фигура е Капитан ЕС, който задава въпроси и посочва дали отговорът Ви е правилен. За момента приложението е достъпно единствено за Android, но създателите му искат да го разработят и във версия за iOS.

Журито, съставено от членовете на Европейския парламент Светослав Малинов (ЕНП), Момчил Неков (С&Д) и председателя на Националния младежки форум Илина Мутафчиева, избра проекта победител измежду 6 кандидатури. Според оценителите „European Identity Booster“ е съвременно решение на проблема с липсата на ангажираност с европейски въпроси, която се наблюдава сред младите европейци. Той е единственият цифров проект в конкурса, а според журито това е най-лесният начин да се събуди интересът на младите хора да се включат в европейския проект. Приложението им дава възможност по интерактивен начин да научат повече, без да четат дълги текстове. В допълнение, проектът изглежда устойчив и може да се използва дори и в училище.

През 2018 г. национален победител за България беше проектът „Пътуваща изложба „Последвай стъпките“, а през 2017 г. страната беше представена от „Европейски приятели“ (Eurofriends).

За повече информация ТУК 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top