НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ „МОЕТО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЕВРОПА С ЕВРОПАС“

 01 юли  1039

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ „МОЕТО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЕВРОПА С ЕВРОПАС“

Уважаеми приятели на Европас,

В периода от 01.04.2019 г. до 01.07.2019 г., Център за развитие на човешките ресурси и Европас Център България организират конкурс за есе на тема: „ Моето приключение в Европа с Европас “ насочен към две възрастови категории:

  • Ученици от 7-ми до 9-ти клас;
  • Ученици от 10 до 12 клас.

Инициативата е част от дългосрочната ни стратегия за работа с ученици и техните преподаватели от гимназиален курс, която цели да провокира по-задълбочен интерес у младите хора към пътувания в Европа с цел обучение и практика, както и използването на документите Европас.

КОНЦЕПЦИЯ НА КОНКУРСА

„Моето приключение в Европа с Европас“ е тема на есе, по която учениците могат да пишат в екип или самостоятелно, като в творбите им следва да има елемент свързан с Европас (за повече информация за дейността Европас виж:  https://europass.cedefop.europa.eu/. Идеята е чрез силата на българското слово и така зададената тема, учениците да се концентрират върху ползите от пътуванията в Европа с цел обучение/практика, както и да се замислят какви ползи биха имали от това при бъдещото им реализиране на пазара на труда. Нашата цел е да провокираме у Вас използването на Европас, в различни житейски ситуации свързани с Вашето обучение. В тази връзка, този конкурс, дава възможност на Вас младите хора да опишете своя опит в рамките на проведена европейска мобилност/практика/пътуване, която е свързана с Europass.

Не сте пътували в Европа? Не се притеснявайте да ни опишете как си представяте Вашето пътуване/практика с някои от документите Europass.

Формулярът за кандидатстване и придружаващите го документи следва да бъдат изпратени до 01.07.2019 г. на е-поща: europass_konkurs@hrdc.bg и на хартия (заедно с придружаващите го декларации) на следния адрес: гр. София, ул. „Граф Игнатиев“ № 15, ет.3.  Получените есета, които отговарят на условията на конкурса, ще бъдат допуснати до оценяване от комисия.

От 01.07.2019г. до 20.09.2019г. – проверка и оценяване от жури.

За повече информация относно участието и условията на конкурса, посетете посочения линк: ТУК

НАЙ-ДОБРИТЕ ЕСЕТА ЩЕ БЪДАТ НАГРАДЕНИ!

За допълнителна информация може да ни потърсите на следните телефони: Елена Борисова: 02 915 50 22; Юри Константинов: 02 915 50 38.

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top