НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ „МОЕТО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЕВРОПА С ЕВРОПАС“

 01 юли  912

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ „МОЕТО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЕВРОПА С ЕВРОПАС“

Уважаеми приятели на Европас,

В периода от 01.04.2019 г. до 01.07.2019 г., Център за развитие на човешките ресурси и Европас Център България организират конкурс за есе на тема: „ Моето приключение в Европа с Европас “ насочен към две възрастови категории:

  • Ученици от 7-ми до 9-ти клас;
  • Ученици от 10 до 12 клас.

Инициативата е част от дългосрочната ни стратегия за работа с ученици и техните преподаватели от гимназиален курс, която цели да провокира по-задълбочен интерес у младите хора към пътувания в Европа с цел обучение и практика, както и използването на документите Европас.

КОНЦЕПЦИЯ НА КОНКУРСА

„Моето приключение в Европа с Европас“ е тема на есе, по която учениците могат да пишат в екип или самостоятелно, като в творбите им следва да има елемент свързан с Европас (за повече информация за дейността Европас виж:  https://europass.cedefop.europa.eu/. Идеята е чрез силата на българското слово и така зададената тема, учениците да се концентрират върху ползите от пътуванията в Европа с цел обучение/практика, както и да се замислят какви ползи биха имали от това при бъдещото им реализиране на пазара на труда. Нашата цел е да провокираме у Вас използването на Европас, в различни житейски ситуации свързани с Вашето обучение. В тази връзка, този конкурс, дава възможност на Вас младите хора да опишете своя опит в рамките на проведена европейска мобилност/практика/пътуване, която е свързана с Europass.

Не сте пътували в Европа? Не се притеснявайте да ни опишете как си представяте Вашето пътуване/практика с някои от документите Europass.

Формулярът за кандидатстване и придружаващите го документи следва да бъдат изпратени до 01.07.2019 г. на е-поща: europass_konkurs@hrdc.bg и на хартия (заедно с придружаващите го декларации) на следния адрес: гр. София, ул. „Граф Игнатиев“ № 15, ет.3.  Получените есета, които отговарят на условията на конкурса, ще бъдат допуснати до оценяване от комисия.

От 01.07.2019г. до 20.09.2019г. – проверка и оценяване от жури.

За повече информация относно участието и условията на конкурса, посетете посочения линк: ТУК

НАЙ-ДОБРИТЕ ЕСЕТА ЩЕ БЪДАТ НАГРАДЕНИ!

За допълнителна информация може да ни потърсите на следните телефони: Елена Борисова: 02 915 50 22; Юри Константинов: 02 915 50 38.

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top