МОНТАНА ОТБЕЛЯЗВА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ

 29 март  539

МОНТАНА ОТБЕЛЯЗВА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ

Концертът, посветен на Международния ден на ромите, ще започне в 18:00 ч. на 8 април 2019 г. в Драматичния театър „Драгомир Асенов”. Песни, танци и театрални етюди ще представят деца и младежи, подготвени в извънкласните дейности по проекта „Комплексен подход за ромско включване на Община Монтана” по Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички). Младите таланти са от Начално училище „Георги Бенковски” – кв. „Кошарник”, Основно училище „Св. св. Кирил и Методий” – с. Габровница, І Основно училище „Св. св. Кирил и Методий” и Народно читалище „Звезда 2007” – Монтана.

Преди началото на концерта във фоайето ще бъде открита изложба с детски рисунки и снимки на ученици, посещавали кръжоците по изобразително изкуство и фотоклубовете по проекта в кварталите „Огоста” и „Кошарник”.

Програмата за отбелязването на 8 април включва още спортни събития – турнири по шах, тенис на маса и спортен бридж, футболни мачове и състезание за най-вкусна баница между ромските жени.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top