ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ИНИЦИАТИВАТА  ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ

 24 април  922

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ИНИЦИАТИВАТА ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ

На 24 април 2019 Ви предизвикваме да забравите за асансьора и да се раздвижите като се качите по стълбите. Включете се в Ден без асансьори!

Ден без асансьори е инициатива с глобален характер, част от кампанията NowWeMOVE, която в България се координира от сдружение “BG Бъди активен”. През 2019 година “Ден без асансьори” ще се проведе на 24-ти април и може да се осъществи навсякъде – в офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради.

Целта на това събитие е да привлече внимание към физическата активност за здраве и да покаже, че за да се движим не е необходимо да отделяме време и средства. В тази връзка Ви приканваме да предизвикате себе си и да използвате стълбите вместо асансьора и ескалатора поне за ден.Когато отидете на работа, вместо да се качите в препълнения асансьор, се насочете към стълбището. Изкачвайки няколко етажа ще загреете тялото си, ще раздвижите кръвта, а нивата на ендорфин ще се покачат (особено, ако офисът ви е на по-висок етаж). Когато стигнете до работното място, ще сте изпълнени с енергия и ще бъдете готови за начало на работния ден!

Организирането на специално събитие за Деня без асансьори се отличава по своята нестандартност и изненадващ публиката сценарий, с цел видяното и чутото да бъде не просто запомнено и харесано, но и да се обвърже с послание.

ПЪРВИ КРАЧКИ:

  1. Регистрирайте Вашето събитие на следния линк
  2. Разпространете информация за събитието сред колеги
  3. Организирайте доброволци от Вашия екип за затваряне на асансьор в самия ден и раздаване на листовки. Подгответе се с допълнителна информация за ползите от физическата активност и я споделете с останалите
  4. Затворете (символично) асансьора в Деня и мотивирайте колеги да изпозват стълбите
  5. Споделете снимки и видеа от Деня в социалните мрежи с #ЯмСтълбиЗаЗакуска

Ако искате и вашата компания да участва в едно приятно и полезно събитие, популизиращо ползите от физическата активност за здраве можете да се свържете с нас на 0876 723 377 и beactive@bgbeactive.org  Координатор на „Ден без асансьори“ за България е сдружение „BG Бъди активен“. 

*В инициативата могат да вземат участие всички институции, организации, фирми и клубове, които имат желание

НИЕ ЩЕ ВИ ПОДКРЕПИМ!

При включване в Ден без асансьори ние ще окажем подкрепа чрез пакет информационни материали, които ще бъдат от полза за организирането на дейностите и тяхното медийно отразяване: списък с идеи за дейности;  дизайн за плакат за инициативата, дизайн за стикери; промоционални материали – значки и лента, брандирани със събитието; пакет MOVEment Pills.

За повече информация ТУК  

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top