ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ММС БЯХА ОФИЦИАЛНИ ГОСТИ НА НАГРАЖДАВАНЕТО НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРС НА БЧК

 17 януари  1040

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ММС БЯХА ОФИЦИАЛНИ ГОСТИ НА НАГРАЖДАВАНЕТО НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРС НА БЧК

Представители на Министерство на младежта и спорта бяха официални гости на награждаването на победителите от Националния конкурс на Български червен кръст за стипендии за творческо развитие на деца и младежи със специални образователни потребности и/или нисък социален статус за учебната 2015/2016 г. Церемонията по награждаването се състоя на 17 януари 2016 г. в галерия „Академия“ на Националната художествена академия.

До финала на конкурса са допуснати 17 деца и младежи от цялата страна, като 13 от тях получиха стипендии, а 4-ма – специални награди.

В компанията на Ставри Калинов, проф. Греди Асса и други известни родни творци, младежите нарисуваха 2 общи картини с благотворителна цел на тема „Приятелството”.

Фондът на Българския Червен кръст за насърчаване и развитие на творческите способности на деца и младежи със специфични образователни потребности и/или нисък социален статус е създаден през 2008 г. като част от дългогодишния конкурс, организиран от Българския младежки Червен кръст „Ще ви хареса ли моето творчество?”. Като продължение на международната изложба, организирана в рамките на конкурса, от 2011 г. насам БМЧК провежда Национален конкурс за подкрепа на творческото развитие на деца и младежи в неравностойно положение и насърчаване на техните таланти. 

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top