ОБУЧЕНИЕ ВЪВ ВИДИН ПО ПРОЕКТ „ПАТРИОТИЧНИ ДОБРОВОЛЦИ“

 11 февруари  717

ОБУЧЕНИЕ ВЪВ ВИДИН ПО ПРОЕКТ „ПАТРИОТИЧНИ ДОБРОВОЛЦИ“

Тридесет доброволци от Видин, на възраст от 15 до 29 години, преминаха обучителен курс по проект „Патриотични доброволци“, който се изпълнява от сдружение „Консулт груп“. Обучението се състоя след успешно завършената кампания по представяне на обществеността на проекта „Патриотични доброволци“.  

В петдневният обучителен курс на тема  „Патриотично доброволчество“, провел се в конферентната зала на хотел „Нептун“ във Видин, лектори представиха пред доброволците темите за принципите на доброволчеството, провеждане на еко акции и природозащита, провеждане на краткосрочни и дългосрочни инициативи и публични събития. Демонстрирани бяха и възможности за участие във възстановки и инициативи, свързани с патриотизма и доброволчеството.  Лектор от Патриотичен клуб „Бдници“ във Видин представи историческите и културни забележителности във Видин и кратка антоция за всеки обект, намиращ се на територията на града. В края на обучителния курс доброволците получиха сетфикат за завършено обучение.

Целта на проекта „Патиротични доброволци“ е да насърчи доброволчеството от Видин, да участват в подготовката и във възстановката на Освобождението на Видин по време на Руско-турската война, която се провежда традиционно на 3-ти март.  По проекта предстои младежите да участват и в акции за почистване на паметниците на участниците във войните, които са разположени в центъра на Видин. Въздействието, което ще окаже проекта върху младите хора, се изразява в натрупания опит и знания, които доброволците ще могат да предадат и да мултиплицират постигнатите резултати, дори и след приключване на доброволческата служба.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016-2020), Министерство на младежта и спорта.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top