СВЕТОВНИЯТ ДЕН ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ТАЗИ ГОДИНА Е ПОД МОТОТО „ЗАЕДНО ЗА ПО-ДОБЪР ИНТЕРНЕТ“

 31 януари  725

СВЕТОВНИЯТ ДЕН ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ТАЗИ ГОДИНА Е ПОД МОТОТО „ЗАЕДНО ЗА ПО-ДОБЪР ИНТЕРНЕТ“

Световният Ден за безопасен интернет се отбелязва тази година на 5 февруари под мотото „Заедно за по-добър интернет“. Националният Център за безопасен интернет организира централно събитие в Детския научен център „Музейко“ с участието на деца, младежи, учители и родители.

По традиция събитието ще започне с награждаване на 32-ма ученика от 6 киберскаутски отряда от Гоце Делчев, Търговище, Добрич и Карлово, които след като бяха обучени по програмата „Киберскаут“, сформираха свои отряди и организираха различни дейности за предаване на знанията и уменията си на техните връстници. През 2018 г. бяха обучени общо 506 петокласника от 28 училища в 16 населени места. През различни дейности те успяха да достигнат до още 2000 техни връстника и най-добрите заеха първите места в национално състезание между различните отряди.

Денят за безопасен интернет ще постави началото и на кампанията „Героят си ти“, която бе подготвена от Младежкия панел към Центъра за безопасен интернет. По сценарий на младежите беше изработен видеоклип на кампанията, който в позитивен тон третира проблема с онлайн хейта.

На 5 февруари се откриват и Дни на медийна грамотност, които се организират за втори път от Коалицията за медийна грамотност в образованието. Участващите в коалицията организации са подготвили материали, които могат да се използват в училище, организира се конкурс за изработване на видеоклипове от младежи, както и различни други дейности.

Организациите, които планират да се включат в отбелязването на Деня за безопасен интернет и започващите кампании, при желание могат да се регистрират на световния сайт на Деня и така да се включат в списъка на организации от цял свят, които ще отбележат световния ден.

През 2018 г. Денят за безопасен интернет беше отбелязан в 140 държави по света.

Формата за онлайн регистрация е достъпна ТУК.

Информация от ТУК

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top