ОТПУСКАТ СЕ СТИПЕНДИИ ЗА ЖЕНИТЕ УЧЕНИ В БЪЛГАРИЯ

 13 януари  970

ОТПУСКАТ СЕ СТИПЕНДИИ ЗА ЖЕНИТЕ УЧЕНИ В БЪЛГАРИЯ

Започва шестото издание на стипендиантската програма „За жените в науката“, организирана от L’Oreal и ЮНЕСКО. Жени учени от цяла България имат възможността да кандидатстват, като представят своите научни проекти. В края на конкурса три дами ще получат по 5000 евро всяка, за да подпомогнат своята изследователска дейност в България.

В стипендиантската програма 2015-1016 г. могат да участват жени на възраст до 35 години, които са докторанти или вече са защитили докторантска степен и се занимават с изследвания в областта на естествените науки. Кандидатурите ще се оценяват от експертно жури, съставено от специалисти на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония през 2016 г., на която ще получат стипендиите си.

Желаещите могат да подават заявленията си по пощата в Националната комисия за ЮНЕСКО в България, както и на електронните адреси: Lubov.draganova@mfa.bg и Kalina.kostadinova@mfa.bg.

Повече за програмата и необходимите документи можете да разберете ТУК

Крайният срок за кандидатстване е 15 февруари 2016 г.

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top