СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА ДЕТЕТО ЩЕ БЪДЕ ОТБЕЛЯЗАН С ГЛОБАЛНАТА ИНИЦИАТИВА GO BLUE

 20 ноември  583

СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА ДЕТЕТО ЩЕ БЪДЕ ОТБЕЛЯЗАН С ГЛОБАЛНАТА ИНИЦИАТИВА GO BLUE

В България НДК ще бъде осветен в синьо в подкрепа правата на децата

На 20 ноември 2018 г., годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето, традиционно отбелязваме Световния ден на детето. В глобален план УНИЦЕФ лансира инициативата GoBlue в подкрепа правата на децата (повече информация можете да намерите на https://www.unicef.org/world-childrens-day ).

В България, глобалният призив #GoBlue достигна до десетки български и международни организации. Компании от различни браншове вече заявиха, че ще отбележат Световния ден на детето, като ангажират служителите, клиентите и партньорите си в обща мисия – да осигурим по-добро бъдеще за децата в България и по света. В инициативата ще се включат още детски градини и училища, които ще реализират серия от тематични активности както онлайн, така и на място в класните стаи и пространствата за игра.

Ключови сгради в различни държави ще се включат в инициативата. НДК, наред с Емпайър Стейт Билдинг, Тадж Махал, операта в Сидни и много други, ще бъде осветен в синьо между 18:00 и 22:00 часа в подкрепа на каузата за правата на децата.

 Нашите цели:

Да насочим общественото внимание към правата и нуждите на децата в България и по света.

> Да въвлечем още хора, организации и правителства в мисията ни в подкрепа на децата, с фокус върху най-уязвимите момичета и момчета.

> Да чуем гласа на децата и младежите в ролята им на активни участници при вземането на решения.

Призивът ни е на този ден всеки да „стане“ син и така заедно да подкрепим гарантирането на правата за ВСЯКО ДЕТЕ – на работното място или в социалните мрежи със снимки и #GoBlue.

Нека всички заедно станем част от общото глобално послание към световните лидери да поставят децата и техните права в центъра на своята дейност.

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират потенциала си. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден – в над 190 държави и територии – за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.

Информация от ТУК

Новини

Back To Top