ИМА ЛИ АЛТЕРНАТИВИ ЗА ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ?

 19 ноември  568

ИМА ЛИ АЛТЕРНАТИВИ ЗА ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ?

“Има ли алтернативи за Велики Преслав?” - това бе въпросът, които занимава умовете и сърцата на няколко младежи от Велики Преслав.

Апатията бе проблемът, който най-силно развълнува групата и обедини усилията им в търсене на варианти за справяне в провелото се обучение по програма “Алтернативи за свободното време” на фондация “Опън Спейс”.

Програмата “Алтернативи за свободното време” е по модела на “Програми за нощния живот и свободното време на младите” и идва от нуждата самите млади хора да се научат да се организират и да търсят отговор на проблемите, които срещат в своята среда. Ключово при тези програми (и причината за техния успех в сравнение с други инициативи) е, че младите участват във всеки аспект на програмата в управлението, в планирането, изпълнението и оценката на програмата от дейности.

В процесът на работа, младежите участници анализират потребностите си и планират дейности за тяхното удовлетворяване. Малки проекти, които младежите защитават пред екипа ни, в последствие получат финансова, логистична и организационна подкрепа.

През следващите  5 месеца програмата влиза в гр.Велики Преслав и ще подкрепи идеи на младите хора от района. Започнахме с обучение, в което младежите стъпка по стъпка се запознаваха с анализ на проблем, неговите причини и ефекти, ресурсите с които разполагат (знания, умения, налична инфраструктура, експерти) и изхождайки от всички тези фактори да планират конкретни действия за промяна.

На 26 ноември 2018 г. се планира пресконференция, на която ще бъдат обявени проектите, които ще бъдат подкрепени и в какви дейности хората от гр.Велики Преслав могат да участват.

Страница във Facebook ще информира предварително за събитията и ще е място където ще могат да се споделят отзиви и да се дават предложения.

Програмата “Алтернативи във Велики Преслав” е проект по Национална програма за младежта (2016-2020) с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта.

За повече информация ТУК

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top