БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ ДАРИ ОБОРУДВАНЕ ЗА ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ НА 6 УЧИЛИЩА ОТ ОБЛАСТ БУРГАС

 07 ноември  510

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ ДАРИ ОБОРУДВАНЕ ЗА ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ НА 6 УЧИЛИЩА ОТ ОБЛАСТ БУРГАС

Национално Сдружение „Младежки Глас”, което е и национално представителна младежка организация,  заедно с Български Червен Кръст – Област Бургас, официално дари оборудване за кабинети по Първа долекарска помощ в Бургас. Дарението в размер на 5535 лв. беше събрано от Благотворителния Коледен Бал „Всички сме едно семейство”.

Председателят на сдружението Тодор Йосифов и председателят на областната организация на БЧК - Бургас д-р Нено Ненов връчиха дарението на шест училища – ОУ „П. Р. Славейков“, Бургас, ОУ „Ел. Пелин“, Бургас, ОУ „Кл. Охридски“, Бургас, СУ „Св.св. Кирил и Методий“, гр.Карнобат, СУ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Царево и СУ „Хр. Ботев“, гр. Айтос.

„Щастлив съм от факта, че за пореден път организацията ни помага за доброто. Нашият приоритет са младите хора в България и ние трябва да се грижим за тяхното сигурно бъдеще и развитие. Заедно с партньорите ни от Български Червен Кръст- Бургас ще продължим пътя на хуманната кауза”, каза Тодор Йосифов – национален председател на НС „Младежки Глас”.

Кабинетите ще имат манекен – възрастен, манекен – бебе, оборудвана раница с консумативи по първа долекарска помощ, елеци и образователно информационно табло за училището. Целта на дарението е да се улесни процеса на обучение на учениците по първа помощ и да възпита приемственост у поколенията, прилагайки подхода „връстници обучават връстници“. Класните занятия преминават с огромен интерес и активно участие на учениците.

Кампанията за оборудване на кабинети по Първа долекарска помощ продължава вече трета поредна година. До този момент са обхванати 11 училища от Област Бургас. През 2016 година бяха оборудвани 5 училища от гр. Бургас – ОУ „Братя Миладинови“, Немска езикова гимназия, ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Княз Борис 1“ и ОУ „Васил Априлов“.

През 2018 година Национално Сдружение „Младежки Глас” продължава с тази кампания на Благотворителния Коледен Бал, който ще бъде на 1 декември в гр. Бургас. Събитието „Всички сме едно семейство“ е под патронажа на Областния управител на Област Бургас и с партньорството на Български Червен Кръст – Област Бургас, подкрепено от редица различни общественици, младежи и хора с добри сърца.  

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top