КОНКУРС ЗА СТУДЕНТСКО ЕСЕ НА ТЕМА „ИЗБИРАМ ЕВРОПА“

 23 ноември  1089

КОНКУРС ЗА СТУДЕНТСКО ЕСЕ НА ТЕМА „ИЗБИРАМ ЕВРОПА“

Бюрото на Европейския парламент в България и катедра „История и теория на журналистиката“ във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“ обявяват конкурс за студентско есе на тема „Избирам Европа“. В конкурса могат да участват студентите от всички курсове и специалности на Факултет по журналистика и масова комуникация - „Бакалавър“ и „Магистър“.

Тримата най-добре представили се студенти ще бъдат наградени с посещение на пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург.

Като европейци сме изправени пред множество предизвикателства: от миграцията до промените в климата, от младежката безработица до сигурността на личните данни. Живеем в свят на все по-голяма глобализация и конкуренция. Същевременно референдумът за Брекзит показа, че проектът за Европейски съюз може да промени посоката си. Повечето от нас приемат демокрацията за даденост, но и тя все по-често изглежда застрашена като принцип и на практика.

Ето защо Бюрото на ЕП в България и катедра „История и теория на журналистиката“ във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ решиха да дадат възможност на студентите да изразят своето мнение и да покажат защо е важно да изберем Европа.

Правилата на конкурса:

В конкурса за есе могат да участват студентите от всички курсове и специалности на Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ „Св. Климент Охридски“- „Бакалавър“ и „Магистър“. Текстовете на тема „Избирам Европа“ трябва да са в размер до 1000 думи и да бъдат изпратени на имейл rckovachev@uni-sofia.bg до 23 ноември 2018 г. Работите ще бъдат оценени от жури, което ще включва представители на ФЖМК и на Европейския парламент. Тримата най-добре представили се студенти ще бъдат наградени с посещение на пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург. Победителите в конкурса ще бъдат обявени на 30 ноември 2018 г. от 10.00 ч. на специално събитие в Дома на Европа.

Официалният старт на инициативата ще бъде даден на 19 октомври, 10.00 часа, в зала 15 във ФЖМК. Студентите ще могат да се срещнат с представители на Бюрото на ЕП в София и да разберат повече за възможностите, които ЕС дава на младите хора.

 За повече информация ТУК 

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top