ИНФОРМАЦИОННИ ДНИ В СОФИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКА ИНИЦИАТИВА ЗА ПРОМОТИРАНЕ НА ЗДРАВЕТО START NOW

 17 октомври  716

ИНФОРМАЦИОННИ ДНИ В СОФИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКА ИНИЦИАТИВА ЗА ПРОМОТИРАНЕ НА ЗДРАВЕТО START NOW

В периода 12-16 октомври 2018, в София се състояха информационни дни по проект START NOW, които се проведоха паралелно в трите партньорски държави - Полша, България и Кипър в рамките на Европейска инициатива за промотиране на здравето START NOW.

На 15 и 16 октомври 2018 в Национална спортна академия "Васил Левски" всички желаещи успяха да се запознаят с разработените обучителни модули, които младежките и спортни специалисти могат да прилагат в работата с младежи и с онлайн обучението, което е налично за младежки работници. 

START NOW! е стратегическо партньорство, което в период от 21 месеца насочи усилията си към промотиране на здравето сред младите хора в три Европейски държави – Полша, България и Кипър и приложи сред младежките организации в държавите – партньори иновативни методи на неформалното обучение за здравна информираност.

В резултат от дейностите по тази инициатива бяха създадени и Неформални обучителни центрове (Non formal Education Centres – “NEC”), които ще бъдат управлявани от партньорските организации. Беше създаден и интерактивен международен младежки портал за здравна информация, който е насочен и към обучение на младежки работници в сферата на здравеопазването и превенцията, наличен онлайн .

Беше представена онлайн платформа, в която са налични всички разработени в рамките на проекта обучителни модули: www.startnow-learning.eu. Обширна публикакация "Как да промотираме здравето сред младите хора чрез неформални методи" беше разработена в рамките на проекта, която ще спомогне на младежките работници и спортните специалисти да запознаят младите хора с теми, които касаят здравето им. Линк към публикацията (английски език): https://issuu.com/onet597/docs/startnow_-how-to-promote-health-in-?fbclid=IwAR0h3wWmjNi-huLKi8JWh04QVQ9CxmLjNnACaVDJSagBHfpZxZwwaaueHdI

Според издание от 2017 година на световна здравна класация (Global Health Index), българите са на 68-о място по здраве в света. Макар и извън първите 50 места, България се е придвижила с пет позиции напред. В класацията за 2016 г. например тя е била 73-а, като въпреки това леко подобрение, все още са крайно необходими спешни мерки за подобряване на здравословния статус на българите. 

“Start now!: Старатегическо партньорство за промотиране на здравето сред младите хора” е проект в рамките на програма „Еразъм+“, Ключова дейност 2 на Европейската комисия. 

 

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top