СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО В РБ „ГЕО МИЛЕВ“-МОНТАНА

 16 октомври  581

СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО В РБ „ГЕО МИЛЕВ“-МОНТАНА

От 10 до 12 октомври в РБ „Гео Милев“ се реализира поредица обучения по повод Европейската седмица на програмирането. В интересния свят на информационните технологии се потопиха учениците от V клас- VІІ СУ „Йордан Радичков“, ІІІ клас- ІІІ ОУ „Д-р Петър Берон“ и ІІ клас- V СУ „Христо Ботев“.

Целта на г-н Сибил Бойчев- програмист УЕБ сайтове, бе да насочи вниманието на учениците към програмирането и свързаните с него нови технологии. С помощта на робота Финч, се демонстрира как биха могли да направят своите първи стъпки в програмирането и да придобият дигитални умения, които впоследствие да развиват и обогатяват.

Учениците имаха възможността да се докоснат и до виртуалната реалност чрез VR устройства, посредством които излязоха в открития космос около Международната космическа станция. Те се научиха как се управлява дрон, какво е това добавена реалност, гласов и графичен интерфейс.
По този начин ученици от различна възраст можаха да се запознаят с иновативни технологии и развиват своите умения по забавен и интересен начин, развиващ творческото и логическо мислене. Децата посетиха и Детския отдел на библиотеката, където ги очакваха най- новите книги и игри.
 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top