ТВОРЧЕСКИ РАБОТИЛНИЦИ ПОМАГАТ НА МЛАДЕЖИ В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ ДА ПРИДОБИЯТ САМОСТОЯТЕЛНОСТ

 12 октомври  590

ТВОРЧЕСКИ РАБОТИЛНИЦИ ПОМАГАТ НА МЛАДЕЖИ В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ ДА ПРИДОБИЯТ САМОСТОЯТЕЛНОСТ

През лятото във Варна се проведе проектът “Място ЗА ТЕБ” за безплатни творчески занимания, в който се включиха над 20 младежи в неравностойно положение и техни връстници. Част от участниците са с увреждания, като някои от тях живеят в институции. Артистичните ателиета се организират от “Сдружение ЗА ТЕБ” и се провеждат както в работилницата на организацията “Място ЗА ТЕБ”, така и на открито.

Проектът е към своя край, затова екипът на сдружението направи среща с участниците за да разбере как са протекли заниманията и какво са научили младежите от тях.   

Повечето, от участниците споделят, че сега се чувстват по-самостоятелни. Всички младежи споделиха, че благодарение на работилниците са се запознали с много нови хора.

По време на “FUNCITY+ Младежкия фестивал на Варна” и “Ден без автомобили” се проведоха занятия на открито, а посетителите на събитията бяха поканени да се включат. Tака младежите от работилниците имаха възможност да се срещнат със свои връстници, с деца, както и с много възрастни. Младежите също се радват, че са научили нови артистични техники като рисуване върху плат и рисуване върху платно, а част от тях могат да направят разлика между различни художествени стилове, благодарение на безплатните творчески ателиета в “Място ЗА ТЕБ”.

Няколко от участниците виждат в новите си умения възможност и за финансова самостоятелност.

Въпреки, че проектът приключва, екипът на сдружението ще продължи да провежда ежеседмични работилници в “Място ЗА ТЕБ”. Младежите, които се включиха в дейностите, заявиха желание да продължат и да участват и в по-различни занимания. Сред предложенията бяха работилници за бижута, готварство, дори - гоблени. Заниманията ще бъдат отворени както за младежи и деца, така и за всеки, който иска да участва, да даде идея, или пък да проведе ателие.

За допълнителна информация можете да посетите: страницата на Социална работилница "За Теб" във фейсбук , или да прочетете повече информация за проекта в сайта на сдружението.

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top