АРБС ПРИЕ 4 ДОБРОВОЛЦИ ПО ПРОЕКТ YOUTHUP, SPORTUP

 09 октомври  669

АРБС ПРИЕ 4 ДОБРОВОЛЦИ ПО ПРОЕКТ YOUTHUP, SPORTUP

„Асоциация за развитие на българския спорт” прие 4 международни доброволци в България, които реализираха разнообразни доброволчески дейности за местната общност в София за срок от два месеца. Мобилността стартира на 11 август и приключи на 8 октомври 2018. В този период доброволците от Босна и Херцеговина, Словакия и Португалия имаха възможност да натрупат опит в организацията за спортни събития, администрация на спортни проекти и проведоха няколко младежки уъркшопа, които имаха за цел да се популяризира доброволческата дейност.  

Още с пристигането си в България, доброволците се включиха в организацията на Eurasia Bulgarian Open Badminton Championships 2018 - най-голямото международно състезание по бадминтон, което се провежда в България. То е от клас International Series и е с награден фонд $10 000. В международната спортна проява, която се провежда в Бадминтон зала „Европа“, взеха участие над 280 състезатели от 37 държави.

С подкрепата на доброволците бяха реализирани и два спортни празника в Германски и Гигинския манастир, което е своеобразна иновация за провеждане на спортни активности в църковна среда, като отзивите от страна на домакините и на двете събития са повече от положителни.

На 4 септември /вторник/, 16:00 ч. в Заседателната зала на община Сандански се проведе доброволчески уъркшоп YouthUP, SportUP. По време на срещата, международните доброволци и експерти на „Асоциация за развитие на българския спорт“ представиха цялостната рамка на програма Еразъм +, както и възможностите, които тя предоставя в сферата на образованието, младежта и спорта, с акцент на възможностите за включване на младите хора в тях. В срещата взеха участие младежи, председател на Общински съвет в Сандански, директор и преподаватели в спортното училище в града, треньори по различни видове спорт. 

"Плогинг в София" е инициатива, популяризирана от международните доброволци в „Асоциация за развитие на българския спорт“, които се интересуват от подкрепа на добрите практики за устойчивата среда на София чрез спорт. Целта на тази инициатива бе да се намали количеството на боклук, който е локализиран в зоната, в която се проведе – Национална спортна академия „Васил Левски“, която беше и дом на международните доброволци по време на престоя им в България. Събитието се проведе на 20 септември 2018 и имаше за цел освен да постави основите на една нова тенденция в България, също така и да даде своеобразен старт на предстоящата Европейска седмица на спорта, която се проведе в държавите членки на Европейския съюз и 11 държави извън ЕС в периода 23-30 септември 2018. 
Няколко часа преди плогинг инициативата доброволците проведоха и доброволчески уъркшоп YouthUP, SportUP в Национална спортна академия „Васил Левски“, в който взеха участие над 40 младежи. По време на срещата беше представена цялостната рамка на програма Еразъм +, както и възможностите, които тя предоставя в сферата на образованието, младежта и спорта, с акцент на възможностите за включване на младите хора в тях. 

На 28.09.2018 г. от 10:00 часа, в читалнята на библиотеката към НЧ „Иван Вазов-1872”, гр. Берковица се проведе обучение-презентация на възможности за младите хора от 16 до 30 години, да получат умения и опит при осъществяване на доброволчески инициативи по програма „Еразъм” в страната и чужбина. Организатор на събитието беше „Асоциация за развитие на българския спорт”, гр. София, а партньори в инициативата бяха Община Берковица, Общински клуб на БМЧК, НЧ „Иван Вазов-1872”, гр. Берковица, сдружение „Здраве в Северозапада”. В срещата взеха участие над 40 младежи, които имаха възможност да получат информация за Европейска доброволческа служба от международните доброволци, които в момента подпомагат АРБС, като всички получиха сертификат за обучението си. 

В последните дни от своя престой международните доброволци посетиха Дом за лица с умствена изостаналост в гр. Баня, Карлово, където реализираха спортни дейности с резидентите и ги запознаха със своята история и се включиха в организацията на Баболат Бадминтон Интернешънъл – международен бадминтон турнир, провеждащ се в София, в който взеха участие 148 спортисти от 34 държави.

Проект YouthUP, SportUP е съфинансиран по програма „Еразъм+“. 

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПО ПОВОД 4 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА, ЖЕРТВИ НА АГРЕСИЯ, ВИ ПИТАМЕ: КОИ СА ОСНОВНИТЕ ФАКТОРИ ЗА ПРОЯВИ НА НАСИЛИЕ СРЕД МЛАДИТЕ ХОРА?

Видео

Вижте още
Back To Top