ОБУЧИТЕЛЕН КУРС ПО УЕБ ДИЗАЙН В МОНТАНА

 08 октомври  660

ОБУЧИТЕЛЕН КУРС ПО УЕБ ДИЗАЙН В МОНТАНА

Фондация „Северозападен институт за младежки политики“ (ФСИМП)- Монтана и Регионална библиотека "Гео Милев" канят всички младежи на възраст от 16 до 24 години да се включат в обучителен курс по уеб дизайн, който ще се проведе в областния град. Инициативата има за цел да запознае младите хора с различни уеб платформи за изграждане на уеб сайтове и работа с тях.

Курсът се реализира благодарение на спечеления от фондация „СИМП“ проект под надслов „Запознай се с уеб дизайна в Монтана“. Проектът се осъществява благодарение на подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи“, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте".

Задачата на проекта е да предостави равни възможности на младите хора за развитие и професионално обучение, да активизира младежите в Монтана и да събуди техния интерес към ИТ технологиите, като фокусът е поставен върху представители на малцинствените групи и неактивни лица.

Събитието ще се проведе в периода 15 – 17 октомври 2018 г. в Регионална библиотека „Гео Милев“ - Монтана и ще бъде с обща продължителност от 6 часа на ден /от 10.00 ч. до 16.00 ч./. Всички, които желаят да се включат в курса, могат да се запишат за участие на място в библиотеката в първия ден от обучението – 15 октомври. Инициативата има и състезателен характер, като по време на последния ден от занятията младежите ще участват в надпревара помежду си. Техните качества ще бъдат оценявани от специално назначено за целта жури. Стремежът на фондация „СИМП“ е младежите да покажат придобитите по време на курса знания и умения, като ги използват за решаването на местен проблем, с който се сблъсква общността в Монтана.

Организаторите са предвидили и награда за победителя - Таблет Acer Iconia.  Инициативата има за цел както да популяризира ИТ технологиите, така и да и насърчи желанието на младежите за развитие в тази сфера. Събитието ще бъде отразено в медиите, с цел достигане на повече млади хора от посочените целеви групи.

ФСИМП участва с проекта в надпревара за награда „MEET AND CODE AWARD“ в категория „Разнообразие“, свързана с предоставяне на равни възможности на младите хора, преодоляване на различията, които съществуват в дадена общност, насърчаване на толерантността и намаляване на неравенството, основано на пол, раса, религия, социален и икономически статус и др.

От организацията призовават всички, които подкрепят усилията на неправителствения сектор за насърчаване развитието на активно гражданско общество и инвестицията в младите хора, да дадат гласа си за фондация „СИМП“ като последват посочения по-долу линк: http://meet-and-code.org/bg/bg/event-show/195

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top