УЧАСТВАЙ В КОНКУРСА „МЛАДИТЕ ХОРА И ГЛОБАЛНИТЕ ЦЕЛИ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА ООН”

 10 октомври  1283

УЧАСТВАЙ В КОНКУРСА „МЛАДИТЕ ХОРА И ГЛОБАЛНИТЕ ЦЕЛИ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА ООН”

Организацията на българските скаути с подкрепата на Община Варна и Българския център за нестопанско право популяризира сред младите хора Програмата на ООН за устойчиво развитие. Тъй като днешната младеж ще наследи успеха или неуспеха на изпълнението на Целите на устойчивото развитие, нейното въвличане и ангажираност ще бъдат от решаващо значение за успеха. За да бъде така, сегашните млади трябва да се научат да приемат 17-те цели като фундаментални за тяхното бъдещо благосъстояние и устойчивост. Това е програмата за развитието на света през следващите 12 години и за скаутите е важно да положат усилия да я включат в една или друга форма в образователния процес.

През следващите две седмици младежи на възраст 12-29 г. може да се включат в конкурс на тема „Младите хора и Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН”, организиран от Скаутски клуб „Морски Вълк”. Участниците в конкурса ще имат възможност да спечелят една от многото осигурени награди сред които: четириместна палатка, портативна тонколонка от висок клас, качествени геймърски слушалки, популярната настолна игра Катан и 2 от нейните разширения, преносими батерии(power bank); 50 еклера; термоси; челници и много други изненади.

Конкурсът е за изработване на кратък видеоклип, в който младежите отговарят на един от следните въпроси: “Глобалните цели на ООН са важни защото..?“ или „Какво правя аз за да изпълня Глобалните цели на ООН?“. Анимация, документално видео, песен, жест, история, приказка - посланието, което искате да предадете, и формата са по избор на участниците. Конкурсът не е за професионалисти, всеки може да участва. Видеоклипът трябва да накара хората да мислят - особено тези, които приемат нашата планета, комфорта и ресурсите, които ни осигурява, за даденост.

Всички условия на конкурса са обявени във страницата на скаутския клуб във Фейсбук https://www.facebook.com/MorskiValkVarna/;

Участниците имат възможност да качат своя видеоклип до 10.10.2018. (сряда) включително. На 13.10.18 ще бъдат обявени печелившите в различните категории. Те ще се определят по следния начин: Най-добрият клип ще се определи от жури; другата голяма награда ще е за видеоклипа, събрал най-много харесвания в периода до 10.10.18 в дискусията на събитието; останалите награди ще бъдат изтеглени на случаен принцип чрез томбола измежду всички участници.

Един измежду първите 10 участника, изпратил видео за конкурса, ще бъде изтеглен на случаен принцип и ще спечели. Естествено ще може и да участва в разпределението на останалите награди.

Организация на българските скаути реализира този конкурс с подкрепата на Община Варна, Българския център за нестопанско право и частни фирми от Варна, които осигуриха наградния фонд.

За повече информация ТУК 

Събития

Back To Top