МИНИСТЪР КРАЛЕВ ПОСЕТИ ТРЕНИРОВЪЧЕН СЕМИНАР ПО ТАЕКУОНДО, ЧАСТ ОТ ПРОЕКТА „ДЖИ ДО КУАН – ПЪТЯТ НА ЧИСТИЯ УМ”

 25 септември  524

МИНИСТЪР КРАЛЕВ ПОСЕТИ ТРЕНИРОВЪЧЕН СЕМИНАР ПО ТАЕКУОНДО, ЧАСТ ОТ ПРОЕКТА „ДЖИ ДО КУАН – ПЪТЯТ НА ЧИСТИЯ УМ”

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на тренировъчен семинар по олимпийско таекуондо, част от проекта „Джи до куан – пътят на чистия ум”, организиран от клуб „Джи до куан”. Проектът се финансира от ММС по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2018 г. В събитието участват 120 таекуондисти, сред които и 11 европейски шампиони от България, Гърция, Украйна и Молдова. Водещ лектор е гранд майстор Сакис Тсиомпаноглу, който има 9-ти дан. 
 „За мен е голямо удоволствие да присъствам на този тренировъчен семинар. Таекуондо е най-бързо развиващият се спорт в България и Ви поздравявам, че сте го избрали за Ваш спорт. Той учи на дисциплина, уважение, толерантност, екипност и самоконтрол. Това са качества, които ще Ви трябват не само на татамито, но и в живота. Пожелавам на всички успех по пътя към усъвършенстването. Искам да приветствам и гранд майстор Сакис Тсиомпаноглу, който е дошъл тук, за да сподели своя опит. Изключително уважаван човек в света на таекуондо. Гледайте внимателно всяко движение и слушайте какво Ви казва, защото това е най-правилният и най-бързият път към победата”, каза министър Кралев. 
Председателят на клуб „Джи до куан” Николай Главчев благодари на министъра за подкрепата, която ММС оказва при реализирането на проекта. 
Сакис Тсиомпаноглу пък подчерта, че присъствието на министър Кралев на семинара показва отношението, което той има не само към таекуондото, но и към целия спорт.  

„Министър Кралев уважава спорта и посещава не само големи състезания, но и тренировъчни събития като нашето. Надявам се, че този семинар ще бъде полезен за Вас. Защото е важно да научим децата на уважение. Първо към родителите, второ към учителите и трето към всички останали”, каза Тсиомпаноглу. 
Проектът „Джи до куан – пътят на чистия ум” цели запознаване с методи за справяне в рискова и враждебна среда чрез насочване на вниманието на младежите към спортни дейности и мотивиране на младите хора към здравословен и активен начин на живот. 
Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта, по която е проектът, се реализира за втора поредна година. Осигурените по нея средства са в размер на 2 000 000 лв. 

Целите на Програмата са ориентирани към превенция на различните видове зависимости и/или агресия, с което да се подобрят качеството на живот и средата, в която живеят и общуват младите хора в България. През 2018 година по нея се реализират проекти на 43 организации. 

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top