ЗА 11-ТА ПОРЕДНА ГОДИНА МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА ИЗПЪЛНЯВА „КОРЕЙСКО-БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ОБМЕН“

 05 септември  724

ЗА 11-ТА ПОРЕДНА ГОДИНА МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА ИЗПЪЛНЯВА „КОРЕЙСКО-БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ОБМЕН“

Министерството на младежта и спорта посрещна делегация от Република Корея в изпълнение на подписан, между Република България и Република Корея, Меморандум за разбирателство в сферата на младежта.

В рамките на Меморандума всяка година се осъществява „Корейско-Български младежки обмен“, благодарение на който млади хора от двете държави и експерти от ресорните институции обменят добри практики в сферата на младежките политики, развитието, доброволчество и др. В рамките на Обмена младежите посещават различни институции и се срещат с организации, пряко отговорни с изпълнението на младежката политика на национално и местно ниво.

Тази година Програмата на посещението на корейската делегация включва посещение в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Велико Търново. В рамките на визитата, младежите ще се срещнат с младежки организации, както и ще посетят младежки центрове и ще се включат в един от концертите под наслов „България обича младите“, подкрепен от Министерството на младежта и спорта.

Началото на посещението бе дадено с официална среща между г-жа Ваня Колева, зам.-министър на младежта и спорта и младежките делегати от Република Корея. Г-жа Колева поздрави делегацията и подчерта, че Обменът се осъществява за 11-та поредна година, което е доказателство за неговия успех. Тя допълни и идеята, Обменът да бъде надграден с обмяна на бъдещи добри практики и развитие на политика за младежта на двете страни. Тя използва и възможността да зададе конкретни въпроси към делегатите, като един от тях бе, дали младите хора в Р Корея успяват да спортуват в свободното време. Интересно бе, че младежите споделиха статистика, според която в Корея младите момичета спортува средно по 12 мин. на ден, а младите момчета по 26 мин. на ден. Срещата завърши с призив на заместник-министъра за мнението на младежите след края на обиколката на България и срещите със заинтересованите страни.

През октомври български младежи заминават за Република Корея в рамките на същия обмен. Делегацията бе избрана, след отворен конкурс от страна на ММС.

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПО ПОВОД 4 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА, ЖЕРТВИ НА АГРЕСИЯ, ВИ ПИТАМЕ: КОИ СА ОСНОВНИТЕ ФАКТОРИ ЗА ПРОЯВИ НА НАСИЛИЕ СРЕД МЛАДИТЕ ХОРА?

Видео

Вижте още
Back To Top