КОНКУРС ЗА МЛАДИ ФИЛМОВИ РЕЖИСЬОРИ

 31 октомври  1427

КОНКУРС ЗА МЛАДИ ФИЛМОВИ РЕЖИСЬОРИ

Конкурсът e част от кампанията #EUandME, която има за цел да покаже как законодателството и инициативите на ЕС Ви дават възможността да преследвате мечтите си. От обучение до пътуване в чужбина, сърфиране в интернет за спасяване на планетата, #EUandME на практика показва как ЕС помага на младите хора да правят това, което най-много обичат. Това е конкурс за късометражни филми на филмови режисьори на възраст от 18 до 35 г.

В периода между 24 август и 31 октомври 2018 г. състезаващите се в конкурса, трябва да представят идея за късометражен филм, който да разказва история, свързана с влиянието на Европейския съюз върху всекидневния живот на хората. Кандидатури могат да се подават в една от петте категории: „Мобилност“, „Устойчиво развитие“, „Права“, „Дигитални технологии“ и „Умения и бизнес“. Във всяка категория ще се излъчи победител, който ще получи финансиране за реализирането на своя филм.

За да участват, кандидатите трябва да представят писмено резюме на филма и кратко видео, заснето със смартфон, в което да обясняват мотивацията си и концепцията на филма. В кандидатурата си трябва да включат и линк към късометражен филм, който са направили в миналото. ЕС ще осъществи предварителния подбор въз основа покриване изискванията за кандидатстване и определени критерии за подбор. След това жури от утвърдени филмови режисьори ще излъчи по две номинации във всяка категория. Петимата победители ще бъдат избрани чрез публично гласуване онлайн в периода януари-февруари 2019 г.

Крайният срок за подаване на кандидатури е 31 октомври 2018 г., 12:00 ч централноевропейско време.

За повече информация ТУК

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top