МЕЖДУНАРОДНИ ДОБРОВОЛЦИ ПОДКРЕПЯТ БАДМИНТОН ТУРНИР С УЧАСТНИЦИ ОТ 37 ДЪРЖАВИ

 13 август  577

МЕЖДУНАРОДНИ ДОБРОВОЛЦИ ПОДКРЕПЯТ БАДМИНТОН ТУРНИР С УЧАСТНИЦИ ОТ 37 ДЪРЖАВИ

Eurasia Bulgarian Open Badminton Championships 2018 е най-голямото международно състезание по бадминтон, което се провежда в България. То е от клас International Series и е с награден фонд $10 000. На това състезание вземат участие топ състезатели от Европа и света, както и български звезди като сестри Стоеви, Мария Мицова, Даниел Николов, Иван Панев, Иван Русев, Пейо Бойчинов, Петя Неделчева и други. В международната спортна проява, която се провежда в Бадминтон зала „Европа“, взимат участие над 280 състезатели от 37 държави, като тя се провежда до 16 август 2018 и събитието е с безплатен вход за граждани.

В организацията на турнира се включват и четири международни доброволци, които „Асоциация за развитие на българския спорт” приема в София в периода 11/08 – 08/10/2018, като престоя им в България е съфинансиран по проект  „YouthUP, SportUP“  чрез програма „Еразъм+“. Двама участници от Босна и Херцеговина и по един участник от Португалия и Словакия – по 1 участник от страна ще подпомагат дейностите на АРБС, както и ще проведат 2 семинара по време на периода на провеждане на ЕДС, които ще запознаят местната общност с ЕДС като инструмент за придобиване на умения и знания.

Доброволците, които АРБС приема по този проект, са млади хора, на възраст от 18 до 30 години, с различна история и опит, които се интересуват от темата за развитие на спорта и са мотивирани да развият компетенциите си във вътрешно-културния диалог и спорта. 

Умения, които ще бъдат развити/подобрени по време на доброволческата служба: способността да се взаимодействат с различни култури и среди и да комуникират на чужд език; изграждане на осведоменост за участието и включването в местни доброволчески дейности; активно участие в обществото; повишаване на самоувереността и отговорността; запознаване с истинската работа зад организацията на събитие, семинари и курсове; превръщане да идеите в действия чрез планиране, организация и управления; способността за разрешаване на проблеми и конфликти в група; научаването на това как се работи в екипи, обучителния процес на това как се работи в ЕС. 

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПО ПОВОД 4 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА, ЖЕРТВИ НА АГРЕСИЯ, ВИ ПИТАМЕ: КОИ СА ОСНОВНИТЕ ФАКТОРИ ЗА ПРОЯВИ НА НАСИЛИЕ СРЕД МЛАДИТЕ ХОРА?

Видео

Вижте още
Back To Top