МОЯТ СТАЖ

 09 август  798

МОЯТ СТАЖ

Магделина Китанова,

придобила Бакалавър, Магистър на изкуството, Магистър на науките

Политолог, Докторант студент по Политически науки (младежки политики в Европа) в Университета на Саутхемптън, Великобритания

Имах невероятната възможност да работя в Министерството на младежта и спорта като младши експерт - стажант в дирекцията “Младежки политики”. През трите седмици прекарани там обогатих познанията си по европейски и национални младежки политики, както и приложих на практика придобитите си до момента политически знания.

Екипът на дирекцията е изключително предразполагащ, отворен за въпроси и готов да включи стажантите в своята работа. Успях да се почувствам удобно още от първия ден. За мен беше страхотен късмет да участвам пряко и в дейността на Българското Председателство към Съвета на Европейския съюз. По време на стажа се запознах и с много мотивирани млади хора, които сами бяха поели инициативата да посетят министерството.

Аз имах щастието да се включа в много проекти и дори за кратките три седмици се почувствах част от екипа, и не изпълнявах типичните стажантски задължения. Искам да благодаря на прекрасния екип на дирекция “Младежки политики” в Министерството на младежта и спорта, и специално на г-жа зам. - министър Ваня Колева, Петър Младенов и Веселина Георгиева, които не само ми дадоха възможност да погледна отблизо как работи една държавна администрация в България, но и бяха винаги на разположение за въпроси. 

През времето си във Университета на Саутхемптън съм била част от многобройни проекти, програми и съм била гост лектор на конференции в цял свят от Германия, Исландия до Австралия и много други, но съм изключително впечатлена от Министерството на младежта и спорта и от работата на държавната администрация на Република България. 

През кратките ми три седмици престой в родната държава се убедих за пореден път, че ние, младите хора, наистина сме бъдещето на България и то зависи от нас. Всеки един млад човек трябва да се чувства пряко отговорен за него. Нека направим България достойно място за живеене.

Магделина Китанова

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top