МОЯТ СТАЖ

 09 август  1033

МОЯТ СТАЖ

Магделина Китанова,

придобила Бакалавър, Магистър на изкуството, Магистър на науките

Политолог, Докторант студент по Политически науки (младежки политики в Европа) в Университета на Саутхемптън, Великобритания

Имах невероятната възможност да работя в Министерството на младежта и спорта като младши експерт - стажант в дирекцията “Младежки политики”. През трите седмици прекарани там обогатих познанията си по европейски и национални младежки политики, както и приложих на практика придобитите си до момента политически знания.

Екипът на дирекцията е изключително предразполагащ, отворен за въпроси и готов да включи стажантите в своята работа. Успях да се почувствам удобно още от първия ден. За мен беше страхотен късмет да участвам пряко и в дейността на Българското Председателство към Съвета на Европейския съюз. По време на стажа се запознах и с много мотивирани млади хора, които сами бяха поели инициативата да посетят министерството.

Аз имах щастието да се включа в много проекти и дори за кратките три седмици се почувствах част от екипа, и не изпълнявах типичните стажантски задължения. Искам да благодаря на прекрасния екип на дирекция “Младежки политики” в Министерството на младежта и спорта, и специално на г-жа зам. - министър Ваня Колева, Петър Младенов и Веселина Георгиева, които не само ми дадоха възможност да погледна отблизо как работи една държавна администрация в България, но и бяха винаги на разположение за въпроси. 

През времето си във Университета на Саутхемптън съм била част от многобройни проекти, програми и съм била гост лектор на конференции в цял свят от Германия, Исландия до Австралия и много други, но съм изключително впечатлена от Министерството на младежта и спорта и от работата на държавната администрация на Република България. 

През кратките ми три седмици престой в родната държава се убедих за пореден път, че ние, младите хора, наистина сме бъдещето на България и то зависи от нас. Всеки един млад човек трябва да се чувства пряко отговорен за него. Нека направим България достойно място за живеене.

Магделина Китанова

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top