МЛАДЕЖКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОТБЕЛЕЖАТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА С МНОЖЕСТВО СЪБИТИЯ

 07 август  1650

МЛАДЕЖКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОТБЕЛЕЖАТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА С МНОЖЕСТВО СЪБИТИЯ

ГРАД БЛАГОЕВГРАД

Cедмица с безплатни събития в Благоевград по повод Международния ден на младежта – 12 август

По повод Международния ден на младежта 12 август СДРУЖЕНИЕ „АЛТЕРНАТИВИ ИНТЕРНЕШАНЪЛ“ организира в Благоевград редица събития за младите хора.

Book swapping – размяна на книги, вечер на настолните игри, киновечер, посветена на стогодишнината от раждането на Нелсън Мандела, Offline Tinder – запознанства с нови хора и създаване на нови приятелства, са само част от инициативите.

Кулминацията на събитията ще бъде на 12 август, в неделя, когато е и  Международният ден на младежта. Oт 9:30 до 12.30 часа в парк Бачиново за всички присъстващи ще има много игри, забавления, награди, фестивал на цветовете и полезна информация за доброволчество и обучения в чужбина. Дейностите, които са подготвили организаторите, са в две възрастови категории:

– за деца и младежи от 7 до 14 години

– за младежи от 14 до 30 години

Събитието се организира с подкрепата на Центъра за развитие на човешките ресурси.

В България за първи път 12 август се отбелязва официално през 2007-а година.

По този повод гости в студиото при Елеонора Тахова бяха Петя Кулина и Криста Механджийска от сдружение „Алтернативи интернешанъл“.

ГРАД БУРГАС

Let's Dance and Sport Burgas 2018! 12 август: Следвай ритъма!

Следвай ритъма на 12 август - Международният ден на младежта!

За шеста поредна година Национално сдружение "МЛАДЕЖКИ ГЛАС" организира мероприятието Let's dance and Sport Burgas 2018!

Създател на идеята и главен организатор на събитието е Мариета Господинова!

Много танци, летни емоции и демонстрации от десетки млади състави и отбори по денс, спорт, зумба, етно и др. Станете част от хората, подкрепящи младите! Елате и се забавлявайте на уникалното мероприятие, организирано за Вас!
Вижте какво са Ви подготвили участниците! Младежкото събитие е по идея и цялостна организация на Мариета Господинова.

Дата: 12.08.2018 г. (неделя);
Място: гр. Бургас, Център Флора Бургас – Морска градина. 
Начало: от 18:00 ч. до 21:00 часа.
БЕЗПЛАТНО!

Флашмоб завладява Бургас в деня на младежта!

Организатор: Национално сдружение „Младежки Глас”с партньорството на Община Бургас и Министерството на младежта и спорта. 
www.mg2007.bg

Включи се и ТИ! Заедно да танцуваме и забавляваме на денят на младежта!

Линк към събитието:https://www.facebook.com/events/243144552971976/?ti=cl

ГРАД ВАРНА

МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ FUNCITY+ 2018

Младежкият фестивал FUNCITY+ цели да предостави възможност за  идентифициране и дългосрочно развитие на талантите на младите хора у нас и в Европа.  Тази година той ще се проведе от 8 до 12 август 2018 г. в Морската Градина на  Варна. Повече за фестивала ще откриете ТУК  

FUNCITY+  предоставя възможност на младежи от цялата страна да се включат със своя инициатива или изява,  еднократно или през всички дни на фестивала. Търсим идеи в следните направления: творчество и изкуства, спорт и здравословен начин на живот, иновации, активно гражданство, включване на уязвими групи. Разбира се сме отворени и към други нестандартни изяви. 

Най-атрактивните идеи ще получат възможност за участие в рамките на MTV Varna Beach.

Фестивалът  FUNCITY + се организира от сдружение "Варна - Европейска младежка столица“ с подкрепата на Община Варна. 

 

СДРУЖЕНИЕ ФЕНИКС 2009 организира благотворителен базар на 12.08.2018 г. от 19 часа в Конгресен център Варна с цел набиране на средства за бъдещи младежки дейности.

 

ГРАД ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Младежите от ГРАДСКИ УЧЕНИЧЕСКИ ПАРЛАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО подготвят три инициативи по повод  12 август – международният ден на младежда. Днес учениците организират „ Холи фест“ – събитие, вдъхновено от традиционната индийска култура, наричано още „Фестивал на цветовете“ или „Фестивал на любовта“. Участниците ще се замерват със специални цветни прахчета, които младежите са подготвили за събитието. Очаква ги още и много музика и веселие. Събитието е с начален час 20:00 часа на сцената на ,,Арт Лято” (Паметник ,,Асеневци”).

На 8 август (сряда) Градски ученически парламент са подготвили неоново парти в Пиано бар „Плей“. Партито ще започне в 19:00 часа и ще бъде с вход 3лв. Музика, светлина и цвят очакват всички, които ще се присъединят.

На самия Международен ден на младежта, 12 август, за поредна година ще се състои традиционната вече водна битка в района на паметника „Асеневци“. Тя ще започне в 19:30 часа.

Повече информация за събитията може да откриете в страницата на Градски ученически парламент във Фейсбук, и в официалните събития в социалната мрежа.

 

ГРАД ВРАЦА

ОБЩИНА ВРАЦА СЪВМЕСТНО С МЛАДЕЖКИЯ  ЦЕНТЪР организира на Деня на младежта  доброволческа инициатива. В празничния ден ще бъде почистен и обновен паркът в спортния комплекс „Христо Ботев“.

Служителите на общинското предприятие БКС ще окосят тревните площи в района на парка. Предстои да бъдат монтирани нови пейки и да се поставят допълнителни кошчета.

На 12 август от 8,00 часа участниците в инициативата ще боядисат съществуващите пейки и бордюри.

Облщина Враца кани всички желаещи граждани да се присъединят към отбелязването на Международния ден на младежта.

 

ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Във връзка с Международния ден на младежта на 12 август, БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ФОРУМ и клубът му в гр. Гоце Делчев организират обучение за младежи „Младежи в действие“ за запознаване с възможностите за участие в активности по програма "Еразъм+", както и за писане на младежки проекти. Целта е младежите да се запознаят с основните направления на програмата, да развият умения за писмено изразяване на своите идеи, да дебатират и защитават гледна точка, да развият презентационните си умения. Предвидените дейности се базират изцяло на методи на неформалното образование. 

 

ГРАД ДУПНИЦА

МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА СРЕЩУ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ ОРГАНИЗИРА Фестивал на цветовете. Той ще се проведе на 12 август от 18 часа на паркинга на Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление.В програмата са включени много забавления, игри и музика.

 

ГРАД МОНТАНА

В Монтана готвят хепънинг за Международния ден на младежта.

 ОБЩИНСКИЯТ ДОМ  В МОНТАНА ще отбележи 12 август с хепънинг в парка Монтанезиум. Събитието е от 9,00 часа в неделя. Предвидени са демонстрации, занимания на открито, викторина и крос около езерото.

 

ГРАД  КАРЛОВО

ИНИЦИАТИВИ НА СДРУЖЕНИЕ "МЛАДИ, АКТИВНИ, КРЕАТИВНИ" ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА

По случай отбелязването на 12 август - Международния ден на младежта, сдружение "Млади, активни, креативни" като Евродеск мултиплаер към Програмата "Еразъм +", организира следните събития:

10.08.2018 от 10:00 часа
- Арт ателие „Да творим и месим заедно“ – рисуване върху глинени фигурки, „Паното на приятелството“- с цветни отпечатъци от ръцете на деца и младежи –участници и случайно преминаващи, месене на хляб и рисуване на брашно;
- Изложба с арт творби на младежите-участници в „Лятна занималня“ към НЧ “Васил Левски-1861“q гр.Карлово, изложена на открито пред читалището;
- Информационен щанд на Програмата „Еразъм+“, ЕДС, Евродеск на центъра на гр.Карлово;
12.08.2018 – от 09:00 часа до 12:00 часа
- Откриване на хепанинга по случай Международния ден на младежта;
- Демонстрации на различни стилове по плуване;
- Открит урок по плуване по метода „Връстници обучават връстници“;
- Забавни спортни състезания – групови и индивидуални;
- Рисуване върху тела и продължаване събирането на отпечатъци върху „Паното на приятелството“, което в последствие ще бъде поставено на фасадата на читалището в гр.Карлово с информационен надпис и логата на Програмата и Евродеск.
- Информационен щанд на Програмата „Еразъм+“, ЕДС, Евродеск и викторина за програмата с награди;
- Награждаване на участниците с грамоти и награди;
Събитията са финансирани от Програмата "Еразъм +" – Евродеск.

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/229896471187938/?active_tab=about

МЛАДЕЖКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР КАРЛОВО ще отбележи на 12 август- Международния ден на младежта:

  1. 10.08.2018 г. - Посрещане на 180 френски доброволеца от корпуса за солидарност "Europ'Raid", които носят дарение от 6 тона за детските градини на община Карлово.
  2.  Местните ни младежи доброволци са подготвили спортно-забавни игри за деца на стадиона в Карлово, където ще посрещнем френските доброволци с български знамена. След това младежите ще осмислят свободното си време през ваканцията  да разпределят дарението за 21 детски градини и  2 социални центъра на територията на Община Карлово.
  3. 15.08.2018г. - Фестивал на младежкото творчество в двора на МИЦ-Карлово -  младежи ще изложат на стативи свои творби, други ще свирят на китара, четат стихове и ще организират работилничка за декупаж за деца

Линкове към събитията в социалните мрежи:

 

ГРАД КЪРДЖАЛИ

В ЛЯТНАТА ЧИТАЛНЯ ЩЕ ОТБЕЛЕЖАТ МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА МЛАДЕЖТА

За втора поредна година в Лятната читалня на регионална библиотека ще бъде отбелязан Международният ден на младежта. Тази година публичните събития и инициативи в подкрепа на този ден ще преминат под мотото „Опознай родния край”.

Събитието се реализира по проект „Международен ден на младежта- Кърджали 2018” от Сдружение „Устойчиво развитие” с партньорството и домакинството на Регионална библиотека.

От богатия краеведски фонд на библиотеката, съдържащ  пътеводители, албуми и справочници, библиотечните специалисти са подготвили интересна и любопитна информация за седемте общини на област Кърджали, с която ще запознаят младежите. Това са исторически и географски факти и данни; информация за природните, археологическите и културни забележителности във всяка една община от областта, и друга любопитна информация. Младежите ще имат възможност веднага да приложат на практика наученото, като участват в сглобяването на голям пъзел – загадка, изобразяващ област Кърджали.

След това е предвидена забавна среща с роботите, програмирането и дигиталния свят. С цел повишаване дигиталните умения на участниците ще бъде представен роботизиран модул, който ще бъде програмиран и управляван от самите младежи, след кратко обучение от експерт програмист. Повече за роботите ще научат тези, които посетят събитието на 13 август /понеделник/ от 10 часа в Лятната читалня в Градската градина. Най – активните участници ще получат  награди!

ГРАД КЮСТЕНДИЛ

По повод Международния ден на младежта НЧ „Братство 1869” гр. Кюстендил с подкрепата на Програма „Еразъм +“, ЦРЧР – Евродеск-България организира поредица от инициативи.

На 11 и 12 август в центъра на гр. Кюстендил се проведе информационна кампания, на която бяха раздадени материали, издадени от ЕС по теми, касаещи младите хора. Тази година Международния ден на младежта бе посветен на Европейската година на културното наследство 2018. В тази връзка бе открита Фото изложба, показващи културно-исторически обекти от община Кюстендил.

Проведена бе туристическа обиколка, по време на която бяха посетени паметници на културата в града, с цел запознаване на участниците с културното и историческо наследство. Участниците имаха възможността да  получат детайлна информация за посетените обекти и научиха интересни факти за историята на древния ни град, за живота и бита на хората, живели в региона през различните епохи.

Обособеният фото кът „Носии от раклата на баба”, даде възможност на младежите да се насладят на красотата и багрите на автентични мъжки и женски народни носии от различни фолклорни области на страната, както и да се снимат облечени с тях.

Програмата завърши с фолклорен концерт с участието на млади изпълнители и състави от читалищата „Братство1869” и „Пробуда 1961”.

Проведените инициативи допринесоха за повишаване информираността на младите хора относно Европейската година на културното наследство, за ценностите на доброволчеството, както и за мотивирането им да участват в обществения живот на местно ниво, чрез изготвените и разпространени информационни материали, което е и основната цел на Евродеск, а именно да информира младите хора в България.

ГРАД ЛОВЕЧ

СДРУЖЕНИЕ ЕКОМИСИЯ 21 ВЕК ОТБЕЛЯЗВА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА ПОД МОТОТО:  2018 – ГОДИНА НА ЕВРОПЕЙСКО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО

Общинският ученически съвет Ловеч и Център за работа с доброволци към сдружение Екомисия 21 век за поредна година ще отбележат Международния ден на младежта – 12 август. Събитието ще премине под знака на мотото на Европейската комисия  „2018 – година на европейското културно наследство”.

Това ще се случи в парк „Стратеш”, край езерото на 12 август,  неделя от 10.30 часа. След тържественото откриване ще бъдат организирани няколко уъркшопа, които включват:  

       - Проучване потребностите на младите хора;

       - Споделена информация за предстоящи събития,;

        - Ателие с образователна цел: „Запознаване с културните символи на европейските и български  градове”.

Празникът ще продължи със спортни и занимателни игри на територията на парка.

Събитието е популяризирано сред местната младежка общност чрез разпространение на флаери и чрез групата на Екомисия 21 век във Facebook: https://www.facebook.com/pg/ecomission21/posts/?ref=page_internal

 

ГРАД  ПАЗАРДЖИК 

ФОНДАЦИЯ „ВИ АРТ“ ОТБЕЛЯЗВА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА

На 4 август 2018 г. 10:00 ч. в Колодрума на Парк Остров „Свобода“ в гр. Пазарджик  се проведоха демонстрации по волейбол и баскетбол с участието на Волейболен клуб „Хебър“ и Спортен клуб по баскетбол „Хебър 2016”, организирани от екипа и доброволците на фондация „Ви Арт“.

Демонстрациите са по проект „Избери спорта“, в койта са включени дейности и инициативи, обвързани с актуални нужди на младите хора. Чрез включване в спортните инициативи по проекта, Фондация „Ви Арт“ се стреми да повиши интереса им към спорта като основна алтернатива за превенция на зависимости и агресия, което от своя страна да доведе до изграждане на социална ангажираност като отговорност към тяхното бъдеще.

Стартирано е с инициативи в няколко училища и Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи /ЦНСТ ДМ/ – Пазарджик и Звъничево, където се  проведоха обучения на тема "Избери спорта - не на агресията и зависимостите".

От 17 до 31 август предстоят камповете по баскетбол, които се водят от професионални треньори, ще се проведат отново на колодрума в парк Остров „Свобода“.

Проект „Избери спорта“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 А от Закона за хазарта за 2018 г.  на Министерство на младежта и спорта.

 За повече информация ТУК http://www.viartfoundation.com/index.php/news/item/324-demonstratzii-po-voleibol-i-basketbol-po-proekt-izberi-sporta

И ТУК https://www.facebook.com/ViArtFoundation/

 

ГРАД ПЕРНИК

Младежките организации в Перник, членове на КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА МЛАДЕЖКА ПОЛИТИКА /КСМП/ и институциите, работещи с и за млади хора на територията на община Перник ще отбележат 12 август - Международния ден на младежта заедно с 10 -годишния юбилей от създаването на КСМП.

Планираните изяви ще започнат от 18.00 ч. в Централен градски парк. На т.нар. "Кестенова" алея експерти от Регионална здравна инспекция ще измерват въглеродния оксид в издишания въздух от пушачи, ще определят индекс на телесна маса, анализ на телесен състав и изчисляване на базална обмяна. Предвидени са също така демонстрации с "алкохолни" очила. 
Различни програми за обучение и заетост, възможности за работа и обучение в Европа чрез мрежата EURES, както и проект "Готови за работа" ще бъдат представени от служителите на Дирекция "Бюро по труда". 
Експерти на Превантивно-информационния център ще разкажат за възможностите за предпазване от употреба на наркотични и психотропни вещества, а представителите на фондация "П.У.Л.С." ще споделят инициативи на младежки клуб "Да бъдем приятели". 
Национална мрежа за децата ще демонстрира играта "Не ме съди, човече", която е свързана с темата за щадящо детско правосъдие, а Националният център за безопасен интернет, съвместно с представители на Асоциация "Родители", ще представи Националната кампания "Да бъдеш Баща". Аварийният екип на Български младежки червен кръст ще направи на място демонстрация по първа долекарска помощ. 
Доброволци ще организират арт-ателие "Еко-тениска", кампанията "Живей здравословно" и ще запознават младите хора с възможностите на програмата "Еразъм +".
Празникът ще завърши пред откритата лятна сцена в парка, където ще се проведе младежки концерт с участието на различни творчески формации и изпълнители от Общински младежки дом - Перник. 

 

ГРАД  ПЛЕВЕН

БОКСОВ КЛУБ „МИЗИЯ 80” ПЛЕВЕН отбелязва Международния ден на младежта

с „ Открити занимания по бокс”.

Заповядайте на тренировки по бокс!

10.08.2018г. от  18:00 – 19:00 ч.

11.08.2018г. от 10:00 – 11:00 ч.

Локация – „Кайлъка” – моста.

 

ГРАД  ПЛОВДИВ

ФОНДАЦИЯ НАРД - РАЗЧУПИ СЕ! МЛАДЕЖКА НАДПРЕВАРА,12 АВГУСТ В ПЛОВДИВ! И ОГИ 23!

Включи се в Младежката надпревара "Разчупи се!", организирана от Областен информационен център Пловдив и Национален алианс за работа с доброволци по повод 12 август - Международен ден на младежта.

Само за младежи от 15 до 25 години!

На 12 август, точно в 18 ч ще дадем старта на предизвикателствата, които могат да ти донесат десетки ПОДАРЪЦИ – безплатни БЪНДЖИ СКОКОВЕ, отборни ескейп игри, хамаци и много други.

Събери в ОТБОР от 2 - 4 приятели, съмишленици, колеги и се запиши за участие не по-късно от 9 август 2018г. тук - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdTZ30ymXYSYVSiwf3Q1RVdc3ldBj6XYDfT0Fm8JGfeCrr28g/viewform

Ще завършим празника с КОНЦЕРТ НА ОГИ 23!

За повече информация: https://www.facebook.com/events/366683857198310/

ГРАД РУСЕ

В понеделник 13 Август отбелязваме Международния ден на младежта.
В България за първи път 12 август се отбелязва официално през 2007 година. Международния ден на младежта ще отбележи Общински младежки дом Русе. Целта на този ден е да разгърне възможностите и потенциала на младите хора, да отбележи техните постижения и да планира начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на нашето общество.

Освен това младежкият дом, с подкрепата на ЦРЧР и програма „Евродеск”, предоставя уникалната възможност за това - младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво. Фокусът се поставя върху привличане на общественото внимание върху проблемите на младите хора чрез информационни кампании в тяхна подкрепа, организиране на диалог и акцентиране върху богатството и разнообразието от умения, интереси и стремежи на младежите.

Тази година празникът ще бъде на 13 август от 18 ч. пред Съдебната Палата. Очакват ви много изненади, както и весело настроение с младежки дух! Елате да се забавляваме и да празнуваме заедно!

Лин към събитието: https://www.facebook.com/events/697489857252883/?active_tab=about

 

ГРАД  СОФИЯ

ЦРЧР ОТБЕЛЯЗВА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА 2018

12 август, ежегодно, в цяла Европа, се чества като Международен ден на младежта. По препоръка на ООН на тази дата в цял свят се организират събития специално за младите хора.  И тази година ще го отбележим като истински празник!

Събитието, което Центърът за развитие на човешки ресурси организира, ще се проведе на 13 август, понеделник, в двора на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, вход откъм бул. „Цар Освободител ”, от 15 до 18 часа.

Ще бъде забавно, интересно и любопитно. Темата тази година ще бъде Европейското културно наследство.  Очакваме Ви, за да нарисувате заедно със своите приятели една или повече европейска културни забележителности – една или на мозаечен принцип ключовите културни забележителности на един град – например Париж: Айфеловата кула, Лувъра, Триумфалната арка и др., обединени в едно стилизирано изображение. А в конкретния пример – защо не и една световна футболна купа 2018. 

Авторите на най-добрите рисунки ще получат индивидуални награди!

Регистрация за участие ТУК.

Желаещите да участват, следва да бъдат на възраст между 13 до 30 години.

Очакваме Ви! Доведете и своите приятели!

 

В СЕДМИЦАТА НА МЛАДЕЖТА МЛАДИ ХОРА СЕ БОРЯТ ЗА ЗАПАЗВАНЕТО НА ЕДНА МЛАДЕЖКА ТРАДИЦИЯ

На 12 август ще отбележим Международния ден на младежта. На същата дата най-голямата платформа на младежки организации в България – НАЦИОНАЛНИЯТ МЛАДЕЖКИ ФОРУМ, се надява да отбележи и запазването на една традиция – Националната младежка академия.

„Младежката академия на НМФ е разказ за демокрацията, за общностите, за ролята на човека в промяната, за доброто лидерство, за обединението, което прави силата“, заявява бившият председател на Форума Лилия Еленкова. За 6 години през академията са преминали стотици младежи, които научават как могат да участват активно в процесите, които оформят и променят света ни. Академията цели развиване на качества, знания и умения у младите хора, желаещи да станат активна и отговорна част от обществения и собствения си живот.

Тази година академията среща своите предизвикателства – за да стане възможна са нужни 12 000 лева. Младежите от Националния младежки форум започнаха кампания, обръщайки се към общността с видео в социалните мрежи: https://www.youtube.com/watch?v=ShyVsn8Det4. Кампанията цели набиране на средства за осъществяването на Академията и ще приключи след броени дни. Досега над 60 дарители са допринесли за каузата. Въпреки това предизвикателството още не е преодоляно.

Десетки млади хора, преминали през  нея, приканиха своите приятели да се включат и да дарят малко, но от сърце на академията в платформата, на която е отворена кампанията за дарения - https://platformata.bg/bg/kauzi/275:1689-2018-07-24-11-47-23/details/campaign.html

“Това, което младежката акадамия дава на хората, е едно уникално преживяване. Кара те да се замислиш кой си и къде се намираш по пътя от живота. Научава те да действаш, а не просто да чакаш нещата да се случат.” споделя един от участниците в НМА 2016 и апелира към подкрепа на тази младежка традиция. “Пътищата на развитие след нея са много (НПО, образование, бизнес и предприемачество, институции), защото в Академията е вложено от всичко по много – качествено неформално образование, истински експерти по темите, чисто намерение, много любов и най-вече убеденост, че младите хора си заслужават”, заявява в социалните мрежи младежкият работник и предприемач Розалина Недкова. ”За мен Академията беше много важно събитие, в което успях да изградя умения, които ми се отплащат всеки ден и в личен, и в професионален план”, споделя за своето преживяване като участник и обучител в НМА създателят на 9 Academy Байчо Георгиев и призовава приятелите си в социалните мрежи да подкрепят тазгодишното ? издание.

А посланието на организаторите от Националния младежки форум е едно – «Нека направим Националната младежка академия възможна заедно!»

За Национален младежки форум

Национален младежки форум е националният младежки съвет на България, обединяващ 50 неправителствени младежки организации и представляващ над 110 000 млади хора в страната.

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси и да осигурява ефективен структурен диалог чрез сътрудничеството със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

 

СДРУЖЕНИЕ МОГА реализира проект: „Младежко участие и заетост“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж. Международният ден на младежта ще бъде отбелязан сред участниците в проекта.

Повече за проекта и нашите дейности може да намерите на официалния сайт на сдружение МОГА: http://www.moga-bg.com/?page_id=257&lang=en

Линк към фейсбук страницата на сдружение МОГА:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009857708042

 

По случай Международния ден на младежта, МЕЖДУНАРОДНАТА ФОНДАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА Y-PEER  (http://www.y-peer.org/) организира събитието "1+1=3" в градинката пред Народния театър в София на 11 август 2018.
Събитието ни е посветено на сексуалното и репродуктивно здраве, на въпросите, които често не (смеем да) задаваме, на информацията, която не ни споделят в училище, а определено ни е необходима.

Ще има въпроси, отговори, награди, музика, а и ще се запознаете със стажантите и доброволците ни от няколко държави :)
Събитието се организира по проект "Volunteer Power: Speak, Act, Change", подкрепен от програма Еразъм+ на Европейската комисия.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/1932016840197790/

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top