НАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИОННО-ОБРАЗОВАТЕЛНА КАМПАНИЯ ЗА КИБЕР ХИГИЕНА

 29 юни  750

НАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИОННО-ОБРАЗОВАТЕЛНА КАМПАНИЯ ЗА КИБЕР ХИГИЕНА

Днес кибер атаките са един от най-опасните рискове за сигурността в света: не само икономическото и финансовото въздействие е огромно, но и стабилността и качеството на живот на обществото са в опасност.  В същото време, изследванията показват, че 80% от кибер атаките могат да бъдат преодолени с елементарна кибер хигиена.

Националната информационно-образователна кампания за кибер хигиена под патронажа на комисар Мария Габриел стартира на 6 януари с Детското откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Кампанията цели да разпространи ефективни практики за превенция от кибер заплахи до широката общественост (вкл. младите в социалните мрежи), малкия и среден бизнес, които да се превърнат в ежедневни навици за профилактика на личната и корпоративна онлайн идентичност.

Под надслов „Няма да ме хакнат“ ДАЕУ организира редица онлайн и събитийни инициативи, съвместни и авторски, с подкрепата на други държавни институции и неправителствени организации. Подготвени са уроци за начални и средни училища, образователни материали и работилници за бизнеса в рамките на 6-месечния период на кампанията и Българското председателство на Съвета на ЕС.

Приятели на кампанията – Министерство на образованието и наукатаМинистерство на транспорта, информационните технологии и съобщениятаМинистерство за българското председателство на Съвета на ЕСГлавна дирекция „Борба с организираната престъпност“CoderDojo BulgariaДигитална Национална Коалиция; Държавна агенция „Национална сигурност"; Академия Oracle

Посланик на кампанията – Ния Атанасова (11 г.), гр. Силистра

Фейсбук страница: Национална кампания за кибер хигиена

Информационни материали

Печатни материали

Образователни игри

Последвайте кампанията във Viber

 

 

Новини

Back To Top