КНИГА ЗА ПРИОБЩАВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТ БЕШЕ ИЗДАДЕНА В ИТАЛИЯ С АКТИВНО БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ

 25 юни  582

КНИГА ЗА ПРИОБЩАВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТ БЕШЕ ИЗДАДЕНА В ИТАЛИЯ С АКТИВНО БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ

В периода 08 – 10 юни 2018 в Карсоли, Италия се проведе финално събитие по проект SpeeCh – Спортна психична общност, който има за цел да подпомогне процесите на включване и интеграция на хора с ментални и психични заболявания. По време на събитието се проведе пресконференция в кметството на Карсоли и беше представен продуктът на проекта, който представлява обширно практическо издание в 200 страници за "Методологии и техники за менажиране на спортни дейности, свързани със социалното включване в местните общности на хора с психични заболявания", като една трета от публикацията беше подготвена от български колектив от експерти в състав: Йоанна Дочевска и Ивайло Здравков (Асоциация за развитие на българския спорт), Стефка Джобова, др. и Ивайло Лазаров (Национална спортна академия „Васил Левски“). Асоциация за развитие на българския спорт получи и благодарствен плакет от Община Карсоли за експертното партньорство и отдадеността по време на проектните дейности.

В проекта Асоциацията за развитие на българския спорт, която координира дейностите включи активно пет момичета от дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост (ДПЛУИ) в град Баня, близо до Карлово, както и спортни специалисти. Дейностите включваха участие в международен турнир по интегриран футбол в Берлин през април 2018, по време на който родните състезателки имаха възможността да се срещнат с Кубрат Пулев в Олимпийския парк в Берлин. АРБС работи вече втора година с посочената институция (ДПЛУИ), като през 2017 бяха проведени спортни дейности и беше заснет промоционален видео клип „В спорта всички сме равни!“, който носи посланието, че
спортът има силата да подобри социалното включване. 
Той не дискриминира по какъвто и да е признак. Няма различни! 
В спорта всички сме равни! 
Видео кампанията има за цел да представи силата на спорта като интеграционен инструмент, както и възможностите за равно включване на всички социални групи. Може да го гледате и споделите ТУК, като ще се радваме на подкрепата на максимално много хора, за да покажем силата на спорта  
Проектът е съфинансиран от Програма "Еразъм+" на Европейската комисия - Малки съвместни партньорства и ще се реализира в рамките на 18 месеца. Партньори: Италия, България и Германия, като партньор от България е „Асоциация за развитие на българския спорт“. 

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top