ММС ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ АКТИВЕН ПАРТНЬОР НА “ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”

 07 юни  636

ММС ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ АКТИВЕН ПАРТНЬОР НА “ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”

Министър Кралев награди рекордните постижения в кампанията през 2017 г.

През 2018 г. „Да изчистим България заедно” ще бъде част от най-мащабната гражданска инициатива в света, която ще се проведе едновременно в 150 държави под надслова “World Clean Up Day”. Тази година за първи път заедно с Министерството на младежта и спорта (ММС), Министерството на образованието и науката (МОН) и Националното представителство на студентските съвети (НПСС) ще се създадат регионални информационни кампании. Ще се осигури възможност и на 15 студенти и представители на активни младежки организации да работят за кампанията. Те ще бъдат избрани от регионите, в които са родени, живеят, учат и работят. Ще им бъде осигурен стаж и обучение за организиране на доброволчески акции. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в Националната среща на партньорите на кампанията на БТВ „Да изчистим България заедно“. По време на събитието спортният министър връчи три награди в категория “Рекордни постижения” за 2017 г. Наградени бяха ПП „Витоша“, НСА, „Мачирски спорт“ и ПСС „Алеко“, които миналата година бяха на 2290 метра над морското равнище, за да почистят Черни Връх. Отличени бяха и „Девня Цимент“, които организираха първото подводно почистване на Траката и крайбрежието на Варна на 20 метра под морското равнище. Награди от министъра получиха също Община Ботевград и Община Горна Малина, които организираха почистване на трасе от 16 км. 

Министър Кралев изтъкна активното участие на ММС в кампанията „Да изчистим България заедно“ на БТВ за четвърта поредна година. Той напомни, че миналата година в инициативата се включиха както екипът на Министерството, така и младежките информационно-консултантски центрове в България, много младежки и спортни организации и техните доброволци. ММС използва и Международния ден на младежта като възможност за популяризиране на кампанията по почистване. 

„Благодаря на БТВ за реализирането на тази кампания и е радващо, че нейният мащаб се увеличава. Стигнахме на 20 м под водата. Стигнахме и на 2290 м над морското равнище, което показва, че тази кампания няма предел. Много млади хора се включват в нея, а за нас развитието на гражданската активност на младежите е много важно, така че очаквам с нетърпение акциите през есента“, подчерта Красен Кралев. 

Новини

Back To Top