МЛАДЕЖИ ПРЕВЪРНАХА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО В ПРИКАЗЕН СВЯТ НА ГОРСКИ ФЕИ И ПТИЦИ

 01 юни  623

МЛАДЕЖИ ПРЕВЪРНАХА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО В ПРИКАЗЕН СВЯТ НА ГОРСКИ ФЕИ И ПТИЦИ

Национално сдружение  „Младежки Глас”  организира две събития за един ден по повод Международния ден на детето - 1 юни.

Младежите заедно с децата от ДГ „Звездица” в ж.к. Зорница – Бургас поставиха къщички за птици в двора на институцията. Специално за малчуганите имаше открит урок за птичките и горите в България, и много подаръци. Събитието беше съвместно с РИОСВ – Бургас, отдел „Биоразнообразие и Защитени Територии” и ръководителя на детската градина г-жа Ахмедова.

Следобедните часове на малчуганите от детската градина в село Черни Връх бяха превърнати в игри за бързина, ловкост и много изненади. Децата бяха разделени на два отбора и участваха в игра „пътека на усещанията” - пет легенчета, всяко пълно с различни неща като речни камъни, пръст, пясък или вода. За финал избираха правилния контейнер за разделно събиране на отпадъци.  Празникът на детето беше отбелязан с торта за всички смели и любопитни малчугани.

Събитието се организира с подкрепата на ДГ село Черни Връх с ръководите г-жа Славина Тошева.

Целта на двете събития беше по интерактивен начин да се представи на децата как се опазва околната ни среда, да се докоснат до природата и да научат за горите и техните обитатели.

„Необходимо е да се работи с деца от рано, за да може утре те да са наши наследници и последователи в мисията „ природоопазване”. Стремежът ни е чрез игри и забавни задачи да почувстват и заобичат природата. Искаме целия жив свят около нас да оцелее. И затова полагаме усилия за формиране на едно природно мислене, съзнание и ценности сред децата. Целим  да ги накараме да почувстват и заобичат природата, защото човек пази това, което обича и за което го е грижа” каза организатора на двете събития Стиляна Атанасова – част от националното ръководство на НС „Младежки Глас”.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top