КУБРАТ ПУЛЕВ ПОСЕТИ БЪЛГАРСКИЯ ОТБОР ПО ИНТЕГРИРАН ФУТБОЛ В БЕРЛИН

 23 април  526

КУБРАТ ПУЛЕВ ПОСЕТИ БЪЛГАРСКИЯ ОТБОР ПО ИНТЕГРИРАН ФУТБОЛ В БЕРЛИН

Кубрат Пулев се срещна с момичетата от българския отбор по интегриран футбол. Най-добрият ни професионален боксьор посети тима по време на турнир в Олимпийския парк в Берлин.

Пулев води своята подготовка в комплекса и след поредната си тренировка през уикенда подкрепи родните състезателки в надпреварата с отбори от Германия и Италия. След мачовете Кубрат разговаря с момичетата, поздрави ги за отличното представяне и им вдъхна допълнителна увереност за предстоящите им спортни предизвикателства. Те от своя страна пък му пожелаха успех и късмет по пътя към спечелването на световната титла в тежка категория.

„Момичетата са изключително развълнувани от подкрепата, която получиха от г-н Пулев. Той е един от най-разпознаваемите български спортисти и за тях беше страхотно удоволствие да го срещнат.“, каза Стефка Джобова, която е преподавател по адаптирана физическа активност и спорт в НСА и ръководител на българската делегация на състезанието в Берлин.

 Отборът ни беше селектиран от Асоциацията за развитие на българския спорт и включваше пет момичета от дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост (ДПЛУИ) в град Баня, близо до Карлово, както и спортни специалисти.

„Момичета от България се справиха страхотно със задачите си в надпреварата и заслужават поздравления за поведението и активността си през целия турнир. Те много добре осъзнават възможността да бъдат пример за живеещите в институции, показвайки на практика как интеграцията чрез спорт е възможна и трябва да се прилага целенасочено и систематично.“, заяви Ивайло Лазаров – треньор на родните състезатели и преподавател в НСА.

АРБС работи вече втора година с посочената институция (ДПЛУИ), като през 2017 бяха проведени спортни дейности и беше заснет промоционален видео клип „В спорта всички сме равни!“, който носи посланието, че:

  • Спортът има силата да подобри социалното включване.
  • Той не дискриминира по какъвто и да е признак. Няма различни!
  • В спорта всички сме равни!

Видео кампанията има за цел да представи силата на спорта като интеграционен инструмент, както и възможностите за равно включване на всички социални групи. Може да го гледате и споделите ТУК, като ще се радваме на подкрепата на максимално много хора, за да покажем силата на спорта.

 

Новини

Back To Top