ДЕН НА ЕВРОПА 2018

 09 май  2103

ДЕН НА ЕВРОПА 2018

Представителството на Европейската комисия в България ще отбележи Деня на Европа 2018г. със следните инициативи:

На 9 май 2018 г.

11:30 ч. - Граждански диалог в Софийския университет "Св. Климент Охридски"

18:00 - 22:00 ч. - Нощ на литературата
Събитието в София се организира съвместно с културните институти на страните членки на ЕС и е насочено към популяризиране на европейската култура и литература.
За повече информация следете страницата на събитието във Фейсбук(link is external).

21:00 ч. - 3D мапинг шоу
На Ларгото в София ще станете свидетели на светлинно и звуково 3D мапинг шоу, в което на фасадите на сградите ще се прожектира кратък филм посветен на Европейската година на културното наследство 2018.

На 12 май 2018 г.

след 10:00 ч. - Щанд на Европейската комисия на "Фамилатлон" в Южния парк
Празникът "Фамилатлон" в България е част от френското движение Фамилатлон и се организира за десета година от асоциация "Родители". Събитието е посветено на семейството, спорта и здравословния начин на живот, и включва много занимания за деца и родители. Сред тях ще бъде и забавната игра "Малката Европа", в която всяко семейство ще трябва да събере печати от 28 места посветени на всички 28 европейски столици и същевременно ще научи интересни факти за страните членки на Европейския съюз.

На 13 май 2018 г.

09:00 ч. - "RUN4EU" - щафетно бягане за ученици и училищни отбори
В рамките на първия по рода си полумаратон в София ще се проведе и първото издание на "RUN4EU" – безплатно щафетно бягане за ученици и училищни отбори, организирано от Спортен клуб „Бегач“ в партньорство с Представителството на Европейската комисия и Информационното бюро на Европейския парламент в България.
За всички ученици, участващи в "RUN4EU", както и за хората над 60-годишна възраст, участието е безплатно и се изисква единствено регистрация на уебсайта"RUN4EU" във Facebook(link is external). (хаштаг: #run4eu)
Повече информация за събитието и регистрацията можете да намерите тук(link is external).

За повече информация ТУК

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top