ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ВАНЯ КОЛЕВА ПРОВЕДЕ ПРИЕМЕН ДЕН ЗА МЛАДЕЖИ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЛАДЕЖКИ ОРГАНИЗАЦИИ

 02 април  6041

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ВАНЯ КОЛЕВА ПРОВЕДЕ ПРИЕМЕН ДЕН ЗА МЛАДЕЖИ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЛАДЕЖКИ ОРГАНИЗАЦИИ

На 27.03.2018 г. г-жа Ваня Колева – заместник-министър на младежта и спорта, проведе приемен ден за младежи и младежки организации. Отново се състояха срещи с активни млади хора, представители на различни организации, сред които „Алтернативи Интернешънъл“ – Благоевград и LeapIn –София.

Сдружение „Алтернативи Интернешънъл“ е и организация-член на Обществения съвет по въпросите за младежта към министъра на младежта и спорта и сред обсъжданите теми бе именно дейността на Съвета и предстоящи съвместни инициативи. Организацията развива активна проектна дейност и работи в тясно сътрудничество с млади хора в Благоевград.

Александрина Икономова – представител на сдружение LeapIn – София, се срещна за втори път с г-жа Колева, за да представи развитието на организацията и планираните дейности за годината, на които министерството би могло да окаже подкрепа.

Във всяка от проведените срещи тема на разговор бяха и основните инструменти за реализиране на младежки дейности, които ММС администрира, а именно Национална програма за младежта (2016-2020) и Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта. И двете програми предоставят възможност за финансиране на проекти дейности, насочени към младите хора в България.

Приемният ден се провежда традиционно всеки месец. За информация за следващата конкретна дата следете www.nism.bg

Новини

Back To Top