КОНКУРС ЗА ЕСЕ ЗА УЧЕНИЦИ, СТУДЕНТИ И ДОКТОРАНТИ НА ТЕМА „РАСТЕНИЯТА НА УТРЕШНИЯ ДЕН“

 08 февруари  6341

КОНКУРС ЗА ЕСЕ ЗА УЧЕНИЦИ, СТУДЕНТИ И ДОКТОРАНТИ НА ТЕМА „РАСТЕНИЯТА НА УТРЕШНИЯ ДЕН“

Информационният център по растителна биотехнология на Агробиоинститут, София обявява Национален конкурс за есе за ученици, студенти и докторанти на тема: „Растенията на утрешния ден“.

Растенията са в основата на пирамидата на изхранването на човечеството! И така е било още в зората на цивилизацията, когато е започнало това което сега наричаме растителна селекция, преминало е през техническата революция на земеделието, така е днес при съвременните технологии и научни постижения! Накъде да вървим? Как да запазваме природата, но и да изхраним всички? Докъде може да стигне човешкото познание?

 Искаме да чуем отговорите на утрешните поколения на тези и много други въпроси!

Участниците в конкурса са разпределени в три групи:

  • I група-ученици от V до VII клас;
  • II група- ученици от VIII до XII клас;
  • III група – студенти и докторанти.

Есетата изпращайте по електронната поща на адрес: pbic@abi.bg, като посочите трите си имена, клас (възраст) и учебно заведение.

Краен срок: 20 април 2018г.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 3 май 2018 г. по време на организирания „Биофест“ от Биологическия факултет на Софийски Университет, когато ще бъдат раздадени и парични и предметни награди на победителите. Всички наградени есета ще бъдат качени в сайта на Организатора- plantbiotech.bg.  

УСПЕХ и участвайте в конкурса! Конкурсът се организира по проект СТАРБИОС2, програма „ХОРИЗОНТ 2020“ на ЕС.

За повече информация ТУК 

Новини

Back To Top