ЗАПИШИ СЕ ЗА УЧАСТИЕ В АНТИ-ДОПИНГ СЕМИНАР „JUST SPORT“

 28 февруари  1182

ЗАПИШИ СЕ ЗА УЧАСТИЕ В АНТИ-ДОПИНГ СЕМИНАР „JUST SPORT“

В периода 2017 – 2018 година, Асоциация за развитието на българския спорт (АРБС) е партньор за България на проект "САМО СПОРТ (JUST SPORT)", съфинансиран по програма „Еразъм+” на Европейската комисия, който има за цел да обърне внимание на негативните последствия, които може да доведе неконтролируемото използване на хранителни добавки в сферата на масовия спорт (най-вече във фитнес центрове). Проект "САМО СПОРТ (JUST SPORT)" ще бъде представен като добра практика и на международния семинар „Предотвратяване на употребата на допинг в професионалния и в спорта за всички чрез обучение и разследване“, който Министерство на младежта и спорта организира в сектор "Младеж" в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Основната цел на настоящия проект е да ограмоти младите хора, които ползват спортни и фитнес центрове, и начинаещите спортисти и да им предостави необходимите данни за направата на информиран избор и възможни негативни ефекти върху физиката им. Използването на някои препарати за натрупване на мускулна маса би могло да доведе в бъдеще до тежки сърдечни проблеми, заболявания на черния дроб и други. По време на проекта ще бъдат проведени разнородни активности, чрез които да стимулираме младежите да планират здравословен начин на живот, включващ и напътствията на обучени фитнес и спортни специалисти. Ще бъдат реализирани обучителни модули както на самите младежи, които ще бъдат обхванати в проекта, така и на фитнес и спортни специалисти, които ще подчертаят негативните влияния на веществата, признати за допинг. Ще бъде създадена мобилна апликация, в която ще бъдат включени здравословните фитнес центрове и експерти, отдали се на идеята за „чист” спорт. 
Пълна информация за проекта ТУК и ТУК    

Основното национално събитие по проекта - анти-допинг семинар „JUST SPORT” ще се проведе в периода 12 - 16 март 2018 г.  и има за цел да обучи 20 фитнес инструктори и 10 собственици на фитнес центрове, като след успешно приключване на обучителните модули, участниците ще получат сертификат за участие, а фитнес центърът, в който практикуват или който притежават, ще бъде добавен в сайта и мобилната апликация на проекта и популяризиран.

Планирали сме да проведем събитието в гр. София, като вярваме, че всяко събитие, в подкрепа на приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС, има силна добавена стойност за цялостното представяне на страната ни в този изключително ключов момент, когато Европа е обърнала своя поглед към нас. В последния ден на събитието ще организираме кръгла маса, която да събере отговорниците за политики в сферата на борбата с допинга, фитнес инструкторите и собствениците на фитнес центрове, представителите на академичните среди и спортуващите. Планирана е и пресконференция за представяне на резултатите от анти-допинг семинар „JUST SPORT”, която ще се проведе на 19 март 2018, 11:00 ч. в прес клуб България. 

Събитието е безплатно, а регистрацията вече е достъпна ТУК 

Срок за кандидатстване: 28/02/2018 г. 

Програма на събитието
Забележка: Организаторите си запазват правото за корекции в програмата, като финалната програма на събитието ще бъде изпратена до всички селектирани участници и заинтересованите страни. 

В България проект „JUST SPORT” се координира от „Асоциация за развитие на българския спорт” с подкрепата на Антидопингов център – България, фитнес центрове: Норд джим, Атлетик, Ситалк, Залата на Юли. 

Партньори в проект „САМО СПОРТ” са организации, обвързани в иновативен консорциум от Хърватска, Словения, Италия, България, Португалия и Швеция. 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top