АРБС СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ В СПОРТА

 03 януари  923

АРБС СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ В СПОРТА

Доброто управление в спортният сектор е тема, която в последните години става все по-актуална, както и предприемане на спешни мерки за борба с настоящите проблеми в сферата на управлението на спорта в Европа.

Основните цели, които „Асоциация за развитие на българския спорт“ фокусират в проекта, са: 

  • Подобряване на доброто управление в спорта и в спортните организации в Европа на местно, национално и европейско ниво.
  • Анализ на общественото лице на Европейските и националните спортни организации, основани на стриктен критерии и с прозрачна методология, приложима от всички тях с един и същ подход.
  • Чрез планираните събития за разпространение, ще се повиши вниманието към доброто управление в сферата на спорта на местно и национално ниво.
  • Подготовка и подкрепа на следващите спортни лидери, които вярват и прилагат ценностите за отчетност, „честна игра“, прозрачност, справедливост, изготвени със самостоятелно обучение и международни мобилности, реализирани по време на проекта.

Чрез проекта ще бъде укрепена базата данни за създаване на политики (изследвания, събиране на данни, проучвания) на местно, национално и Европейско ниво.

Проект „Добро управление в спорта“ е съфинансиран по програма „Еразъм+“ Спорт на Европейската комисия (Стратегически партньорства в областта на спорта) и е съвместно партньорство на 7 европейски държави, координиран от „Асоциация за развитие на българския спорт“. Дейностите ще се реализират в период от 36 месеца с начална дата 01.01.2018 г. и разнородни дейности в България, Гърция, Италия, Хърватска, Унгария, Полша, Словакия. 

За повече информация ТУК 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top