АРБС СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ В СПОРТА

 03 януари  894

АРБС СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ В СПОРТА

Доброто управление в спортният сектор е тема, която в последните години става все по-актуална, както и предприемане на спешни мерки за борба с настоящите проблеми в сферата на управлението на спорта в Европа.

Основните цели, които „Асоциация за развитие на българския спорт“ фокусират в проекта, са: 

  • Подобряване на доброто управление в спорта и в спортните организации в Европа на местно, национално и европейско ниво.
  • Анализ на общественото лице на Европейските и националните спортни организации, основани на стриктен критерии и с прозрачна методология, приложима от всички тях с един и същ подход.
  • Чрез планираните събития за разпространение, ще се повиши вниманието към доброто управление в сферата на спорта на местно и национално ниво.
  • Подготовка и подкрепа на следващите спортни лидери, които вярват и прилагат ценностите за отчетност, „честна игра“, прозрачност, справедливост, изготвени със самостоятелно обучение и международни мобилности, реализирани по време на проекта.

Чрез проекта ще бъде укрепена базата данни за създаване на политики (изследвания, събиране на данни, проучвания) на местно, национално и Европейско ниво.

Проект „Добро управление в спорта“ е съфинансиран по програма „Еразъм+“ Спорт на Европейската комисия (Стратегически партньорства в областта на спорта) и е съвместно партньорство на 7 европейски държави, координиран от „Асоциация за развитие на българския спорт“. Дейностите ще се реализират в период от 36 месеца с начална дата 01.01.2018 г. и разнородни дейности в България, Гърция, Италия, Хърватска, Унгария, Полша, Словакия. 

За повече информация ТУК 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top