МЛАДЕЖКА БАНКА - МОНТАНА ОРГАНИЗИРА ДАРИТЕЛСКИ КРЪГ ЗА ПРОЕКТИ, РАЗРАБОТЕНИ ОТ МЛАДЕЖИ

 12 декември  760

МЛАДЕЖКА БАНКА - МОНТАНА ОРГАНИЗИРА ДАРИТЕЛСКИ КРЪГ ЗА ПРОЕКТИ, РАЗРАБОТЕНИ ОТ МЛАДЕЖИ

За първи път в Монтана се организира Дарителски кръг. Организатор на иновативното за Северозапада събитие е Младежка Банка - Монтана. Младежка банка Монтана се осъществява благодарение на подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма „Младежка банка“ и с финансовата помощ на фондация „Чарлз Стюарт Мот“. 

Дарителският кръг е начин за разрешаване на конкретни проблеми и възможност за подобряване на живота в местната общност. По време на събитията на Дарителски кръг индивидуални дарители се запознават лично с до пет предложения за превръщането на града им в по-добро място, като по този начин се ангажират с представените каузи не само чрез дарение, но и чрез опит, идеи, контакти и доброволен труд. Предложенията идват от местни граждански организации и инициативни групи, активно работещи в сферата на образованието, екологията и социалните дейности. 

В Монтана Дарителският кръг ще се проведе на 15.12.2017 г. от 18:00 ч . в Общински Младежки дом – Монтана. Младежки граждански организации и неформални групи ще търсят финансиране за 3 проекта чрез Дарителски кръг, чрез който ще бъдат събрани средства за финансирането на първите 3 проекта, разработени от младежи от Монтана и оценени от техни връстници.

Проектите са:

  • Инициативна група Оротека "Шарена Черга" с ръководител проект: Таня Алексова и проект Оротека "Шарена Черга".
  • Инициативна група "Заедно можем" с ръководител проект: Теодор Асенов и проект "Опознай родния си край".
  • Инициативна група "Краниакс" с ръководител Розалия Маркова и проект "Меркюри". Темата на проекта ни е геймърски турнир.

Дарителският кръг е иновативен начин за набиране на средства в подкрепа на местни каузи, въведен у нас през 2012 г. от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. (ФРГИ) Организирайки Дарителски кръг, Младежка банка Монтана става част от кампанията Национална седмица на Дарителските кръгове, организирана от ФРГИ. 

За повече информация ТУК 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top